OTTHONKA

Hoppácska, te tudod, miért színes a mosogatószivacs?

Eszedbe jutott valaha, hogy okkal nem egyszínűek a mosogatószivacsok? Most megtudhatod, miért gyártják ezt az egyszerű tárgyat sokszor különböző színekben. Íme a nagy szivacstrükk.

Sokan nem tudják, de a szivacsok nem véletlenül készülnek különböző (zöld, rózsaszín, sárga stb.) színekben. Az eltérő színek célja, hogy az ember ezek alapján csoportosítva különválogathassa a különféle helyiségek, a vécé, a fürdőszoba, a konyhai mosogató stb. takarítására, illetve a különböző feladatokra szolgáló szivacsokat egymástól. Így nem kerülnek át a kórokozók egyik helyről a másikra, és mindig pontosan tudjuk, hogy egy adott szivacsnak hol van a helye.

EZEKET OLVASTAD MÁR?


Fotó: 123 RF

Ne higgy a „mikrós trükkben”

Sokan azt állítják, hogy ha az ember két percre mikrohullámú sütőbe teszi a szivacsot, az azt átjáró hőtől eltűnnek a benne maradt baktériumok. Ez nem teljesen igaz, ugyanis az újabb kutatások szerint habár a mikrosütő vagy mosogatógép képes a bacilusok hatvan százalékát eltávolítani egy szivacsról, a megmaradt kórokozók csak jobban megerősödnek, és sűrűbb arányban terjednek el annak felszínén. Legyünk tehát elővigyázatosak!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?