ÉLETMÓDI

„Hol vagy, Kajla?” – Fedezd fel hazánk csodáit játékosan

Újabb állomásához érkezett a Kajla program: elindultak a Kajla körök.
  • Szerző: RIPOST

A legtöbb kisiskolás számára már ismerősen csenghet Kajla neve. A játékos vizsla idén nyáron is útnak indult, hogy megismertesse a kicsikkel Magyarország csodáit.

A Magyar Turisztikai Ügynökség által 2019 nyarán útjára indított, kifejezetten gyermekeknek szóló nyári kampány célja az volt, hogy a lehető legtöbb általános iskolás megismerje és ingyenesen beutazza Magyarországot, minél több élményt gyűjtsön a szünidőben. Ehhez szükséges a Kajla útlevél, amibe szorgosan gyűjthetik a kicsik a pecséteket.

Az elmúlt évben Kajla már nemcsak a nyári időszakban szórakoztatta a kicsiket, hanem egész évben elkísérte a gyerekeket.

Kajla makett

Kajla ismét egy különleges játékra hívta a kicsiket. Fantasztikus makettet készíthetnek a családdal, és megismerhetik az Egri Várat, az Aggteleki Cseppkőbarlangot, a balatonboglári gömbkilátót, a siklósi várat, az esztergomi bazilikát, a visegrádi Salamon-tornyot, vagy a tihanyi apátságot is.

A játék időtartama június 16. – augusztus 20.

A játékban a családok a makett.kajla.hu weboldalon díjmentesen igényelhetnek egy-egy makettcsomagot, mely olyan kártyákat tartalmaz, amelyekből 3D-ben összeállítható, „felépíthető” egy-egy kiemelt hazai nevezetesség.

Kajla körök

Szuper állomásához érkezett a Kajla program. Elindultak a Kajla körök.

A kampány középpontjában olyan tematikus tanösvények, körtúrák, családbarát kirándulóhelyek állnak, amelyek a kisgyermekes családok részére is könnyen bejárhatók.

A turizmus újraindult, az ágazat életben maradt, de sikerre vinni csak együtt lesznek képesek a szereplők. Ehhez van szükség olyan kezdeményezésekre, mint a Kajla program, melynek célja, hogy az alsó tagozatos iskolások utazásaik során játékos formában még jobban megismerjék hazánk történelmi, természeti, kulturális értékeit és csodáit, és szüleikkel együtt minél gyakrabban keljenek útra – mondta a Kajla köröket bemutató sajtótájékoztatón Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

A program keretében 2020. július 1. és augusztus 31. között a gyerekek tavalyi Kajla útlevelükkel idén is díjmentesen utazhatnak a MÁV-START Zrt., a GYSEV Zrt. belföldi járatain, a BAHART és MAHART egyes útvonalain. Idén is több helyen kaphatnak a gyerekek Kajla képeslapot, amit a Posta 2020. augusztus 30-ig díjmentesen kézbesít.

A legújabb elemként elindult Kajla körök központjában a családbarát kirándulóhelyek, tanösvények állnak, amelyek a túra élménye mellett a gyermekek számára egyéb érdekességeket is nyújtanak, mint például erdei játszótér, erdei vasút, vagy vadaspark.

A tanösvényeken a pecsétek mellett a gyerekek Kajla karikákat is gyűjthetnek – 3 ezüstöt egy arany karikára válthatnak majd. A Kajla körökről bővebben a kajla.hu weboldalon és a túraútvonalak helyszínein található kiadványokban olvashatnak az érdeklődők, amelyek majd a Tourinform irodákban már elérhetők.

Idén is számos, összesen 262 állomáson gyűjthetik a gyerekek a pecséteket és országszerte közel 150 ponton kaphatnak kedvezményeket. Plusz érdekesség, hogy hamarosan hazai éttermekben is találkozhatunk Kajlával, ahol a várakozást érdekes Kajla kvízek teszik majd élvezetesebbé a kisebbeknek, interaktív tányéralátét formájában.

A cikk támogatója a családi kirándulások szakértője, Kajla és a Magyar Turisztikai Ügynökség.

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?