ÚTISÚGÓ

Három szuper szüreti fesztivál, ami az idén sem marad el

Bár idén a nagy rendezvények elmaradtak, néhány szüreti programra még becsatlakozhattok, amit hazai borvidékeinken megtartanak. Nézzük, melyek ezek!
  • Szerző: RIPOST

 

Egri Szüreti Mulatság és Borünnep – szeptember 18–20.

Eger szabadtéri pincefesztiválja bepillantást enged a hagyományos szüretek hangulatába és a borkészítés folyamataiba. A helyi borok kóstolgatása és a finom ételek falatozása közben színpadi programok, koncertek szórakoztatják a családokat. A pincék színes és izgalmas szüreti játékokkal, szelfipontokkal, újbor kóstolóval, hagyományos és újragondolt ételek kínálatával várják az érdeklődőket.

Részletek itt: https://eger.utisugo.hu/programok/egri-szureti-mulatsag-es-borunnep-282949.html

Balatonszárszói Szüreti Mulatság – szeptember 19.

A Szárszói Szüreti Mulatság lovas-táncos felvonulással kezdődik a Zenepavilonnál. Délután szüreti hagyományok bemutatásával, szőlőtaposással, préseléssel, must- és borkóstolóval folytatódik, este pedig szüreti bállal zárul.

Részletek itt: https://balatonszarszo.utisugo.hu/programok/balatonszarszoi-szureti-mulatsag-703850.html

Somlói Juhfark Ünnep – október 17.

Október 17-én ötödik alkalommal rendezik meg a Somlón a Juhfark egyedülálló, reprezentatív bemutatóját, ahol a fajta összes kiemelkedő tétele megkóstolható. Lesz dűlőtúra a hegyen, így az út közben érintett pincészetek legkedvesebb borai is megkóstolhatók. A Tornai Pincészetben október 16-17-18-án, péntektől vasárnapig dűlő- és pincetúrák, borkóstolók, borvacsora és ünnepi a’la carte étlap várja a somlói borok és ételek szerelmeseit.

Részletek itt: https://somlojeno.utisugo.hu/programok/somloi-juhfark-unnep-703421.html

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?