ÉLETMÓDI

Halfesztivál lesz koncertekkel a hétvégén Siófokon

Október 5-7. között rendezik meg a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon az évek óta kiemelkedően népszerû, ingyenesen látogatható Halfesztivált. Három napon át a legfinomabb halételek mellett családi programokkal, főzőversenyekkel, esténként pedig ingyenes koncertekkel várják a látogatókat. Fellép többek között az Ismerős Arcok, a Bikini és a Brains, de lesz 1500 literes halászlé és horgászszimulátor is a fesztiválon.
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Október 5-én, pénteken a Siófoki Férfi Dalkör koncertjével veszi kezdetét a balatoni város Fő terén az idei Halfesztivál. Az első nap sztárfellépője 20 órakor az Ismerős Arcok zenekar lesz, akiknek Nélküled című dala az egyik leghallgatottabb magyar szám a YouTube-on, majdnem 28 millió letöltéssel.

Október 6-án és 7-én pedig egész nap kulturális és gasztroprogramok várják a látogatókat. Szombaton a siófoki civil szervezetek és egyesületek már reggel elkezdik a főzést a Városháza parkolójában, a legbátrabbak közülük pedig halászlé és egyéb halétel kategóriákban nevezhetnek a főzőversenyre is. A zsűriben a város polgármestere, dr. Lengyel Róbert mellett helyi vendéglátósok foglalnak helyet.

Az eredményhirdetés után, 15 órától táncbemutatók és koncertek lesznek a Fő téren felállított színpadon: fellép a siófoki X-Press TSE és a Jeratel Hastánc Stúdió, illetve a gyerekeknek koncertet adó Buborék Együttes. 18 órától a siófoki Popdealersszel lehet melegíteni az egyik legismertebb magyar rockzenekar, a Bikini együttes koncertjére, amely 20 órakor kezdődik.

Vasárnap szintén főzőversennyel indulnak a programok, ezúttal azonban a Halfesztiválon résztvevő gasztroárusok mérik össze tudásukat – street food jellegű halételekkel. Érdemes lesz ellátogatni a Siófoki Krúdy Gyula Szakképző Iskola standjához is, hiszen az intézmény tanulói nemcsak versenyeznek, de ínycsiklandó főztjükből kétszáz adagot ki is osztanak majd a Halfesztivál látogatói között.

A színpadi eredményhirdetés után a Zabszalma koncertjére várják a legkisebbeket, majd fellép a Veszprémi Kid Rock and Roll SE és a Tamási koncert-fúvószenekar. A vasárnapi programot Magyarország legnépszerűbb elektronikus zenét játszó formációja, a mindig fergeteges koncertet adó Brains zárja 20 órától.

A főzőversenyek és a színpadi programok mellett a Halfesztivál ideje alatt gyerekjátékok, kézművesek és természetesen a legfinomabb halételek várják a látogatókat. Szintén hagyománynak tekinthető, így idén sem maradhat el a Fehértói Halászcsárda attrakciója: egy 1500 literes üstben főzik majd a halászlevet. Emellett igazi különlegességnek ígérkezik a horgászszimulátor, melynek segítségével azok is kipróbálhatják, hogy mi a különbség egy keszeg és egy ponty kifogása között, akik még soha nem próbáltak pecázni.

A szervezők a változatos szórakoztató és kulináris programok mellett a jótékonyságra is gondoltak: szombaton 13 és 18 óra között véradás lesz a Kálmán Imre Kulturális Központban.

További információ: www.hellosiofok.hu  www.siofok50.com

Facebook: https://www.facebook.com/hellosiofok/ 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?