ÉLETMÓDI

Gyönyörű ajándékot kapott a Jézuskától a súlyos beteg Hanna

Nemrég mutattuk be a Ripost-ban a két és féléves Hannát, aki súlyos izombetegségben szenved, és folyamatos terápiára van szüksége. A család kupakokat gyûjt, hogy az azokért kapott pénzből fizessék a kezeléseket. Legutóbb Erdélyből jött egy teherautónyi adomány!
címkék:
  • Szerző: RIPOST

Óriási öröm érte a Czékmány családot, akik már fél éve gyűjtik a kupakokat, hogy segítsenek kislányuknak meggyógyulni; most Erdélyből érkezett a Heves megyei Nagyútra egy teherautónyi adomány. A %%-ban már bemutatott két és féléves Hanna súlyos beteg, háromszoros agyvérzéssel és vesevéna trombózissal született, így maradandó agykárosodást szenvedett. Teljes bal oldalát érintette a stroke, ezáltal a bal kezét fogásra abszolút nem tudja használni, a bal lába pedig sokkal gyengébb.

Hanna édesanyjának elmondása szerint az orvosok sosem biztatták őket sok jóval, de nem adták fel: mindent megtesznek, hogy tündéri kislányuk állapota javuljon, a kupakokért kapott csekély pénzből próbálják kifizetni Hanna kezeléseit.

„Egyre többen és egyre több helyen gyűjtik a kupakokat nekünk, ami elmondhatatlanul jó érzés. Olyan, mintha egy hatalmas család állna mögöttünk és segítenek bennünket ezen a göröngyös úton. Ugyan a szállítás megszervezésének nehézségei sokszor fölénk tornyosultak, a támogatók lelkesedése mindig átsegített bennünket a hullámvölgyeken”

– mondta örömmel a %%-nak Hanna édesanyja.

Zsuzsi lapunknak azt is elárulta, hogy rendszeresen kell kezelésre járnia kislányával, ami hihetetlen fájdalommal jár, az izmok mozgatása ugyanis nagyon kellemetlen Hannának. Az otthoni játékos fejlesztőket viszont nagyon szereti a kicsi, legutóbb pedig óriási fejlődésen ment keresztül: már képes magától, segítség nélkül felülni!

Egyik nap azt vettük észre, hogy bár kicsit csálén, de a jobb kezére támaszkodva képes felülni. Egyre többször csinálja, nem fáj neki a mozdulatsor

– mesélte boldogan az édesanya.

Hanna a Jézuskától gyerekjátékokat kapott, de idén az egész falu összefogott, hogy igazán boldog legyen a kislány karácsonya.

„Rendeztek egy adventi vásárt itt Nagyúton és a befolyt összeg egy részéből járássegítő eszközt kaptunk a falutól, amit az óvodai ünnepségen adtak át. Reméljük, hogy hamarosan használni is tudjuk, ezzel is segítve a kislányunk gyógyulását”

– bizakodott Czékmány Zsuzsi.

Budapesti sörözőben is gyűjtenek

Az adományozók nemcsak kupakokkal, hanem anyagilag is segítik a családot. A budapesti Control Room-ban például már november óta ki van téve egy dekoratív gyűjtőláda, a vendégek ebbe tehetik a Hannának felajánlott összeget.

"Olvastam az újságban Hanna történetét és szó szerint megkönnyeztem. Elhatároztam, hogy lehetőségeinkhez képest mi is segítünk, így más lassan két hónapja gyűjtjük a pénzt a kislány gyógyulására. A vendégeink közül mindenki tett már a dobozba, jövőre is folytatjuk a gyűjtést"

- mondta Szalkai Dávid, a Control Room pultosa, aki bízik benne, hogy hamarosan személyesen is megismerheti a kislányt és családját.

A kislány családja még mindig szívesen fogadja a kupakokat és fémdobozokat, egy-egy nagyobb mennyiségért akár el is tudnak utazni. Zsuzsi egyáltalán nem akart bankszámlaszámot közzé tenni, de amikor kiderült, hogy 45 forintot adnak egy kiló kupakért, sikerült meggyőzni a családot, hogy sokan vannak, akik azonnal szeretnének segíteni akár csak pár ezer forinttal is, ne vegyék el tőlük a lehetőséget. Így most a %%-ban ismét közreadjuk számlaszámot, ahová bárki utalhat Hanna ápolásának támogatására és gyógyulásának megsegítésére. A kislány és családja ezúton is köszön minden eddig és jövőbeli segítséget! Név: Czékmány Zsolt - Bank: Cib bank - Számlaszám: 10700282-53211338-51100005 - Közlemény: Hannának.

címkék:
És ezeket olvastad már?