ÉLETMÓDI

Foglyul ejtett egy újszülöttet a kórház, 37 milliót kérnek érte!

A koraszülött babát nem engedik hazavinni, amíg a szülők nem fizetik ki a kórházi költségeket.
címkék:

Egy fiatal házaspár addig nem kaphatja kézhez újszülött gyermekét, amíg meg nem térítik a szülés körüli mintegy 37 millió forintnak megfelelő költséget – számol be az esetről a Metro.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

A 26 éves brit állampolgár Azhar Saleem és kedvese, a 23 esztendős emirátusi Syeda Khola Adnam 2018 decemberében házasodtak össze Dubajban. A fiatal szerelmeseknek hamar jött a gyermekáldás, a Syedanél 2019 februárjában állapították meg, hogy várandós. A házasok az Egyesült Királyságba költöztek, de miután a kismama 3 hónapig érvényes turista vízuma lejárt, vissza kellett térnie az Emirátusokba, hogy újabb vízumkérvényt nyújthasson be. Sajnos egy hibás ügyvédi tanácsadás miatt a kérvényét elutasították, ezért Syedának maradnia kellett az öböl-menti országban. A nő természetesen fellebbezett a döntés ellen, de a lassú bürokratikus döntéshozatal miatt csak idén októberben – még a szülés előtt – lett volna esedékes a kérvényének az újra elbírálása, csakhogy július közepén a nőnél megindult a szülés, és egy erősen veszélyeztetett koraszülött babának adott életet.

A 23 hetesen született csöppség 400 grammal látta meg a napvilágot. Az orvosok minden megtettek a kicsi életéért: minden szaktudásukkal és a legmodernebb orvosi eljárásokkal tartották életben a kis testet. Hála Istennek az erőfeszítések eredményesek voltak és mára a kisbaba teljesen egészségesnek mondható, sőt, a szülők akár haza is vihetnék, ha a dubaji kórház engedné. Az egészségügyi intézmény ugyanis kijelentette, hogy a baba nem megy sehova, amíg a szülők meg nem térítik a szülés körül felmerülő 440 ezer dirhamos, azaz 37 millió forintos költségeket.

A fiatal házasok mindent megpróbáltak, hogy hazavihessék első szülött gyermeküket. A kórház vezetősége azonban a jóindulat legapróbb jelét sem mutatta, még részletfizetést sem engedett a szülőknek, akik végső kétségbeesésükben a internet népéhez fordultak.

„Soha életemben nem kértem senki segítségét, de most olyan helyzetbe kerültem, amit nem tudok egyedül megoldani. Minden álmom, hogy hazahozhassam a gyermekem a kórházból, de nincs elég pénzem – és a férjemnek se -, hogy újra együtt lehessünk az Egyesült Királyságban. Minden segítségért nagyon hálásak vagyunk. Isten áldjon titeket.”

- fogalmazott a pici anyja a közösségi gyűjtés miatt létrehozott GoFoundMe oldalán, ahova az adományokat várja.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?