ÉLETMÓDI

Felvehetjük a versenyt a British Museummal és az Ermitázzsal

Megmutatjuk, milyen lett a Liget Budapest Projekt keretében elkészült világszínvonalú múzeumszakmai háttérintézmény, az Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ (OMRRK).
címkék:

A múzeumszakmai komplexum Európa legjobbjai közé fog tartozni: a londoni British Museum és a szentpétervári Ermitázs frissen elkészült, illetve a párizsi Louvre kivitelezés alatt álló szakmai intézményeivel is állja a versenyt a hazai fejlesztés. Az OMRRK megépítésével a Városligetbe költöző három nagy nemzeti közgyűjtemény raktározási és műtárgy-restaurálási problémai évtizedekre rendeződnek.

A Magyar Nemzeti Galéria, a Szépművészeti Múzeum és a Néprajzi Múzeum több mint 300.000 darab műtárgya kap helyet a háttérintézményben, ahol a rendkívül értékes gyűjtemények számára professzionális raktárakat és ideális környezetet biztosítanak. Felbecsülhetetlen értékű műtárgyakat tudnak majd helyreállítani a 37.000 négyzetméteres, minden szakmai igényt kielégítő épületegyüttes restaurátor-műhelyeiben.

Az intézmény épülete elkészült, annak kivitelezését a múzeumi technológia beépítése, majd a műtárgyak beköltöztetése követi.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?