ÉLETMÓDI

Felemelő, ahogy a rákból kigyógyult kisfiút fogadták az osztálytársai

Ha valakinek, akkor egy leukémiából felépült kisfiúnak pontosan ilyen fogadtatás jár.

Az amerikai Ohio államban élő hat éves John Oliver Zippay-t három évvel ezelőtt diagnosztizálták a rák egyik legszörnyűbb fajtájával, leukémiával – írja a CNN.

A rosszindulatú rákos megbetegedés okozta tünetek 2017 januárjában jelentkeztek először. Ekkor John testén több olyan horzsolás is megjelent, ami nem akart begyógyulni, illetve a fiú napról napra fáradékonyabbá és enerváltabbá vált. A szülök több kivizsgálásra is elvitték gyermeküket, majd a szakorvos Halloweenkor, azaz október 31-én hívta azzal a lesújtó hírrel a családot, hogy a kisfiú leukémiás.

(facebook)

A kezelést – ami egy felnőtt ember számára is megerőltető lett volna – azonnal megkezdték. A kis John kemoterápiát kapott és erős szteroidos gyógyszereket szedett. Közel három éven keresztül feküdt kórházban, és csak nagy ritkán mehetett haza. Idén január elején azonban megkapta az utolsó kemoterápiás infúziót, és végre elhagyhatta a kórházat.

Miután John visszanyerte az erejét és újra visszazökkent a hétköznapi kerékvágásba, nagy örömére újra mehetett az iskolába. Közben egyik osztálytársa titokban megszervezte, hogy egy igazi hősnek kijáró fogadtatásban legyen része – a beteg kisfiú persze mit sem sejtett az egész akcióból. Pedig ez várt rá: a diákok a bejárattól kezdve felsorakoztak a folyosó két oldalán, és üdvrivalgással, valamint tapsviharral fogadták. Íme:

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?