kulcsár edina
A kiskertekben már lehet szedni az első adag friss borsót, a piacokon is szép a választék, így itt az ideje, hogy elkészítsd te is ezt az könnyű, nyári levest! Mutatjuk, melyik recepttel lesz tökéletes!
Tavasszal sokan alig várják, hogy elkészülhessen az első zsenge zöldborsóleves. Bár most minden kicsit megkésve érett be az időjárás miatt, ezt a finomságot már el tudod készíteni. Ez a leves hamar megvan, a recept nagyon könnyű, és nem csupán finom, de igazi vitaminbomba is. Idei, zsenge zöldségekből az igazi, így ha teheted, mindenképpen friss árut vásárolj! De nem csupán ettől lesz igazán finom; hanem azzal, ha olaj helyett vajat használsz hozzá. A zsenge zöldborsóleves így igazi különlegesség lesz; mutatjuk a receptet!
Hozzávalók:
Elkészítés:
1. Tisztítsd meg a zöldségeket: karikázd fel a répát és a fehérrépát, darabold fel a karalábét, vágd apró kockákra a hagymát.
2. Kevés zsiradékon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a zöldborsót és a többi zöldséget, és alaposan forgasd át. Az egészet hintsd meg egy evőkanál liszttel, add hozzá a pirospaprikát, majd engedd fel kb. 1,5 liter vízzel.
3. Ízlés szerint sózd, fűszerezd. Addig főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Főzhetsz bele tésztát; de az igazi friss nokedlival lesz; ha pedig a galuska tésztájába is teszel egy kevés aprított petrezselymet, valódi ízbomba lesz ez az egyszerű leves.