FAZÉK

Így készül a legfinomabb zsenge zöldborsóleves

A kiskertekben már lehet szedni az első adag friss borsót, a piacokon is szép a választék, így itt az ideje, hogy elkészítsd te is ezt az könnyű, nyári levest! Mutatjuk, melyik recepttel lesz tökéletes!
  • Szerző:

Tavasszal sokan alig várják, hogy elkészülhessen az első zsenge zöldborsóleves. Bár most minden kicsit megkésve érett be az időjárás miatt, ezt a finomságot már el tudod készíteni. Ez a leves hamar megvan, a recept nagyon könnyű, és nem csupán finom, de igazi vitaminbomba is. Idei, zsenge zöldségekből az igazi, így ha teheted, mindenképpen friss árut vásárolj! De nem csupán ettől lesz igazán finom; hanem azzal, ha olaj helyett vajat használsz hozzá. A zsenge zöldborsóleves így igazi különlegesség lesz; mutatjuk a receptet!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 40 dkg zsenge zöldborsó
  • 2 nagyobb sárgarépa
  • 2 szál petrezselyem
  • 1 csokor zellerlevél
  • 1 kisebb zöldpaprika
  • 1 kisebb karalábé
  • 1 kisebb fej hagyma
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

1. Tisztítsd meg a zöldségeket: karikázd fel a répát és a fehérrépát, darabold fel a karalábét, vágd apró kockákra a hagymát.

2. Kevés zsiradékon pirítsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a zöldborsót és a többi zöldséget, és alaposan forgasd át. Az egészet hintsd meg egy evőkanál liszttel, add hozzá a pirospaprikát, majd engedd fel kb. 1,5 liter vízzel.

3. Ízlés szerint sózd, fűszerezd. Addig főzd, míg a zöldségek meg nem puhulnak. Főzhetsz bele tésztát; de az igazi friss nokedlival lesz; ha pedig a galuska tésztájába is teszel egy kevés aprított petrezselymet, valódi ízbomba lesz ez az egyszerű leves.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?