FAZÉK

Undorító, ami kiderült a kedvenc feketénkről, ezután máshogy isszuk a kávét

Olyan dolgok is az őrölt kávéba kerülhetnek, amiket senki sem szeretne látni, nem hogy a kávéjában, a házában sem.
címkék:
  • Szerző: Ripost

Sok embernél allergiás reakció alakul ki, miután kávét ivott és ennek furcsa okai lehetnek. Először még egy 2009-es interjúban beszélt a biológus Douglas Emlen arról, amikor a ganajtúró bogarakat vizsgálta. A Montanai Egyetem professzorának interjúját a news.com.au elevenítette fel. Ebben azt mesélte, hogy még mikor tanuló volt, beutazták az egész országot az egyik tanárával, aki komoly koffeinfüggőségben szenvedett. Állandóan meg kellett állniuk miatta, háromnegyed órás kerülőutakat is megtettek, hogy olyan kávézót találjanak, ahol kávébabból készült el az itala. A frissen őrölt kávét pedig a csótányok miatt fogyasztotta.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: 123 RF

Emlen professzora éveken át foglalkozott rovartannal, illetve a rovarokkal és az emberekkel való kapcsolatukkal, allergiás lett a csótányokra, hogy olyan sokat érintkezett velük. Nem tudott úgy megérinteni egy csótányt, hogy ne alakuljon ki nála allergiás reakció, és ugyanezt tapasztalta, ha előre őrölt kávét ivott. Amikor utánajárt a dolognak, akkor megtudta, hogy az ilyen kávét hatalmas készletekből készítik, amik érintkeznek a csótányokkal és nagyon nehéz lenne kiszűrni őket belőle.

Emlen azt is elmondta, hogy az amerikai szabályok még azt is megengedik a kávébabnál, hogy 10 százalékban „rovarszennyezést vagy rovarokat” tartalmazzon.

Ripost előfizetés banner

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?