FAZÉK

Újjászületett a palacsinta: habos lett és epres! Íme, a recept

Sokan lusták palacsintája néven ismerik ezt a finomságot, mert a legjobb benne, hogy nem kell órákig ácsorogni a serpenyő mellett míg az ember kisüti a család egész adagját. Elég, ha összekevered és betolod a sütőbe.
címkék:
  • Szerző: Ripost

HOZZÁVALÓK:

  • 3 nagy tojás
  • 180 ml tej
  • 100 g liszt csésze liszt
  • 15 g cukor cukor
  • csipet só
  • 1 teáskanál vanília-kivonat
  • a sütéshez 2 evőkanál vaj

ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 220 fokra és tedd bele a serpenyőt minimum 8 percre üresen.

Keverd, vagy turmixold össze a hozzávalókat.

Tedd a serpenyőbe a két kanál vajat, és amikor megolvadt, öntsd bele a masszát.

Told a sütőbe, 15-17 percre.

Közben aprítsd fel vékony szeletekre az eperszemeket, és szórd a kész palacsinta tetejére. Végül hintsd meg porcukorral és tálald melegen.

Íme, a videó, amiből ellesheted a trükköket:

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?