kulcsár edina
Totálisan új dimenzióba kerül a csokitorta ezzel az egyszerû trükkel! Reszelj a tésztájába cukkinit és megtörténik a varázslat! Kevesebb lisztet használsz így, a piskóta pedig álomkönnyû lesz. És 3 nap után sem szárad ki!
Ugye, sosem gondoltad volna, hogy egyszer süteményhez használod majd a cukkinit! De miért is ne csempészhetnéd bele? Ez a zöldség teljesen semleges ízű, könnyű és egészséges. Pár éve még panírozva vagy párolt köretként találkoztál vele, de itt az ideje, hogy ezentúl másként tekints rá!
Most megmutatjuk, hogyan készíts csoda finom csokitortát belőle. Muszáj kipróbálnod!
Hozzávalók:
Így készítsd:
Ha kapcsos sütőformát használtál, gyönyörű cukkinis csokitortád lehet!
Csokikrém:
Így készítsd:
1. A 2 tojás sárgáját és a 3 evőkanál cukrot keverd habosra, add hozzá a tejet, kisebb adagonként szitáld bele a kakaóport és a lisztet.
3. Lassú tűzön főzd sűrűre a keveréket, folyamatosan kevergetés mellett. Az elkészült masszát hűtsd le és kézi habverővel időnként keverd át.
4. A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra, majd add hozzá a csokis masszát, és elektromos habverővel dolgozd össze.
FONTOS! Jól hűtsd ki, mielőtt felhasználod!
Egy réteg csokikrémet kenj belülre, egyet pedig a torta tetejére. Esetleg szórj rá egy kis diót, de nem kell továbbragozni.
Ha koszorúformában sütötted, öntsd nyakon sűrű csokimázzal!
Csokimáz:
Elkészítése gyakorlatilag annyi, hogy a hozzávalókat simára elkeverd, és máris vonhatod be vele a süteményed. Ám ha van még egy kis időd, forrald fel, úgy teljesen sima lesz. De csak visszahűtve tedd a sütire.
Ha tepsiben sütötted, akkor kockákra vágva tálald.
Gyümölccsel is finom! De tejszínhab, esetleg vaníliasodó is illik hozzá.