Létrehozva: 2022.01.28.

Tepsiben vagy serpenyőben? Kiderült, hogy kell tökéletesen készíteni a sült kolbászt

Pazar, laktató vacsora vagy akár ebéd: a sült kolbász mindenki kedvence. Megoszlanak a vélemények, serpenyőben vagy a sütőben finomabb-e, de az biztos, hogy vannak apró trükkök, amiktől tökéletes lesz.

A nagy hidegben igazi energiabomba egy jó sült kolbász: a legjobb frissen sült kenyérrel és mustárral vagy kovászos uborkával tálalva. A sütés nem nagy ördöngösség, de van, hogy még a kolbász is szétesik közben – ez azonban némi rafinériával elkerülhető. Van, aki a tepsiben sütésre esküszik, hiszen így nem ragad le, és egyenletesebben sül át, mások a serpenyőben sült változatot kedvelik, hiszen ropogósabb lesz, de egy dolog biztos: a tökéletes sült kolbász titka a hideg víz.

Pár apró trükktől isteni lesz a sült kolbász (Fotó: Veszprém Megyei Napló)

Akármelyik sütési módot is kedveled, érdemes elkészítés előtt a kolbászt 5-10 percre hideg vízben áztatni, hiszen így megőrzi eredeti formáját. Megoszlanak a vélemények, kell-e szurkálni; ha még fagyott, akkor ne olvaszd ki teljesen, mielőtt a sütőbe teszed, de ekkor egyáltalán nem szabad szúrni, mert nagyobb eséllyel durran szét. A friss kolbászt azonban mindenképpen érdemes megszurkálni, hogy a finom, paprikás zsírja ki tudjon csorogni.

Kolbász sütése tepsiben

  • Áztasd hideg vízbe a kolbászokat, majd szurkáld meg őket, mielőtt a tepsibe teszed (kivéve, ha fagyottak).
  • Egy leheletnyi olajat vagy zsírt tegyél a tepsi aljára, és kevés vizet is löttyints alá.
  • A kolbászt mindig hideg sütőben kezdd el sütni.
  • Kis lángon süsd körülbelül 40 percet (180 Celsius fokon). 30 perc után két fakanál segítségével, óvatosan fordítsd át a kolbászokat a másik oldalukra.
  • Ha piros és ropogós a bőre, tálalhatod is.
  • Érdemes megszurkálni sütés előtt (Fotó: pixabay.,com)

    Kolbász sütése serpenyőben

  • Áztasd, majd szurkáld a kolbászokat. Fontos, hogy a vizet töröld le róluk, hogy ne fröcsögjenek sütés közben.
  • Fontos, hogy tapadásmentes serpenyőt válassz a sütéshez, hogy ne ragadjanak le, hiszen ekkor kiszakadhat a bőrük.
  • Tégy a serpenyőbe egy teáskanálnyi zsírt. Ha felforrósodott, tedd óvatosan a kolbászokat a serpenyőbe.
  • Süsd át a kolbászok mindkét oldalát a forró zsírban, majd fedd le a serpenyőt, és 10-15 percig párold őket; így a belsejük is átsül és megpuhul.
  • Vedd le a fedőt, majd pár perc alatt pirítsd meg a kolbászok mindkét felét. Ezután már tálalhatod is.
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Felbukkant egy újabb halálos vírus

    origo.hu

    Kiestek a mélyen kivágott felsőből Vajna Tímea hatalmas mellei

    borsonline.hu

    Ábel Anita: „Roberto azért szeret, amilyen ember vagyok”

    mandiner.hu

    Kiszivárgott: így tárgyaltak titokban az oroszok és az ukránok

    ripost.hu

    Fülöp herceg az első pillanattól óva intette a királyságot Meghantől

    origo.hu

    Alig takarja a melltartó az egykori szépségkirálynő mellét

    mindmegette.hu

    Félreértette a pincér a nő rendelését, volt is meglepetés, amikor megérkezett az étel

    ripost.hu

    Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

    ripost.hu

    Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

    ripost.hu

    Megdöbbentő bejelentést tett a NASA: életet találtak a Marson

    ripost.hu

    Sztárok bulizás közben - Galéria

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk