Létrehozva: 2022.01.28.

Tepsiben vagy serpenyőben? Kiderült, hogy kell tökéletesen készíteni a sült kolbászt

Pazar, laktató vacsora vagy akár ebéd: a sült kolbász mindenki kedvence. Megoszlanak a vélemények, serpenyőben vagy a sütőben finomabb-e, de az biztos, hogy vannak apró trükkök, amiktől tökéletes lesz.

A nagy hidegben igazi energiabomba egy jó sült kolbász: a legjobb frissen sült kenyérrel és mustárral vagy kovászos uborkával tálalva. A sütés nem nagy ördöngösség, de van, hogy még a kolbász is szétesik közben – ez azonban némi rafinériával elkerülhető. Van, aki a tepsiben sütésre esküszik, hiszen így nem ragad le, és egyenletesebben sül át, mások a serpenyőben sült változatot kedvelik, hiszen ropogósabb lesz, de egy dolog biztos: a tökéletes sült kolbász titka a hideg víz.

Pár apró trükktől isteni lesz a sült kolbász (Fotó: Veszprém Megyei Napló)

Akármelyik sütési módot is kedveled, érdemes elkészítés előtt a kolbászt 5-10 percre hideg vízben áztatni, hiszen így megőrzi eredeti formáját. Megoszlanak a vélemények, kell-e szurkálni; ha még fagyott, akkor ne olvaszd ki teljesen, mielőtt a sütőbe teszed, de ekkor egyáltalán nem szabad szúrni, mert nagyobb eséllyel durran szét. A friss kolbászt azonban mindenképpen érdemes megszurkálni, hogy a finom, paprikás zsírja ki tudjon csorogni.

Kolbász sütése tepsiben

  • Áztasd hideg vízbe a kolbászokat, majd szurkáld meg őket, mielőtt a tepsibe teszed (kivéve, ha fagyottak).
  • Egy leheletnyi olajat vagy zsírt tegyél a tepsi aljára, és kevés vizet is löttyints alá.
  • A kolbászt mindig hideg sütőben kezdd el sütni.
  • Kis lángon süsd körülbelül 40 percet (180 Celsius fokon). 30 perc után két fakanál segítségével, óvatosan fordítsd át a kolbászokat a másik oldalukra.
  • Ha piros és ropogós a bőre, tálalhatod is.
  • Érdemes megszurkálni sütés előtt (Fotó: pixabay.,com)

    Kolbász sütése serpenyőben

  • Áztasd, majd szurkáld a kolbászokat. Fontos, hogy a vizet töröld le róluk, hogy ne fröcsögjenek sütés közben.
  • Fontos, hogy tapadásmentes serpenyőt válassz a sütéshez, hogy ne ragadjanak le, hiszen ekkor kiszakadhat a bőrük.
  • Tégy a serpenyőbe egy teáskanálnyi zsírt. Ha felforrósodott, tedd óvatosan a kolbászokat a serpenyőbe.
  • Süsd át a kolbászok mindkét oldalát a forró zsírban, majd fedd le a serpenyőt, és 10-15 percig párold őket; így a belsejük is átsül és megpuhul.
  • Vedd le a fedőt, majd pár perc alatt pirítsd meg a kolbászok mindkét felét. Ezután már tálalhatod is.
  • Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Kiderült, hogy javul-e az időjárás a hétvégére

    origo.hu

    Kiderült az igazság Kucsera Gábor és Tápai Szabina házasságáról

    borsonline.hu

    Egy egész ország imádkozott érte: megtette a bejelentést a kórházból Csonka Bandi

    hirtv.hu

    Zalatnay Sarolta üzent Magyar Péternek

    ripost.hu

    Súlyos dologgal vádolják a nézők a Házasság első látásra szereplőjét

    magyarnemzet.hu

    Éjszakába nyúlt az EU-csúcs, egy új migrációs válság van kilátásban

    origo.hu

    Kiderült, ki Árpa Attila barátnője

    astronet.hu

    Napi horoszkóp 2024. március 23.: az Oroszlán megkönnyebbül, a Nyilasnak komoly felismerései vannak

    she.life.hu

    A hajszolt életvitel nem lehet kifogás, vedd komolyan a vashiányt (hirdetés)

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Idő előtt kiderült a Házasság első látásra egyik párjának döntése

    magyarnemzet.hu

    Budai Gyula feljelentést tett, Szabó Tímea szerint szép lett a Lánchíd + videó

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet