Létrehozva: 2017.01.03.

Te is megmosod a húst? Rosszul teszed!

Eláruljuk, miért nem szabad...

Fogadjunk, hogy te is azok közé tartozol, aki - mielőtt neki áll a főzésnek - a hűtőből kivett nyers húst azonnal a csap alá teszed és megengeded a meleg vizet. Vagy a hideget. Nos, nagyon rosszul tetted!

A szakértők szerint soha nem szabad megmosnunk semmilyen húst, mielőtt nekilátunk a főzésnek! Mindegy, hogy csirkéről, pulykáról, disznóról, marháról, bárányról, vagy akár vadról van szó.

A megmosott hússal ugyanis nem az ételnek, hanem saját magunknak teszünk rosszat. A rajta megtalálható baktériumoknak ugyanis csak egy részétől szabadulhatunk így meg, amelyek nagy valószínűséggel a mosogatóban, vagy épp a szélén és a konyhapulton "élik tovább" életüket.

Így viszont más tárgyakra, telekre is rákerülhetnek, és máris kész a baj.

A megoldás: a sütés és a főzés! 

A kórokozók nagy része ugyanis már akkor elpusztul, ha a hús belső hőmérséklete eléri a hatvan Celsius fokot.

 

 

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, ekkor lép be Franciaország a háborúba

origo.hu

Stana Alexandra elmondta, ki most az egyetlen férfi az életében

metropol.hu

„Szoboszlai két gólja nem számított" - a szakértő elárulta, mennyit ér a válogatott két győzelme

vg.hu

Meglepő katonai szövetségest talált Oroszország

ripost.hu

Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

vg.hu

Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

origo.hu

Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

mindmegette.hu

Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

ripost.hu

A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

ripost.hu

4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

ripost.hu

Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

FAZÉK

Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

FAZÉK

Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

FAZÉK

Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

FAZÉK

Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

FAZÉK

9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

FAZÉK

Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó