FAZÉK

Szurkáljuk vagy ne szurkáljuk? Így marad egyben a kolbász és a hurka!

A disznótoros finomságok gyorsan és egyszerûen elkészíthetők. Ám ha sütés közben durrannak a kolbászok és a hurkák, az próbára teheti a leggyakorlottabb háziasszonyt is.
címkék:
  • Szerző: Ripost

A hihetetlen népszerűségnek örvendő sült kolbásznak, sült hurkának csak kevesen tudnak ellenállni. A nap bármely szakában jóízűen megesszük, akár hentesnél kenyérrel, mustárral, de a jól elkészített hurka a szépen terített vasárnapi asztalon is megállja a helyét!

Hurkát, kolbászt sütni nem nagy ördöngösség, mégis sokszor romjaiban kerül a tányérra. A legtöbb háziasszony megszurkálja, hogy a gőz távozhasson sülés közben, azonban sok esetben még így sem sikerül tökéletes formában tálalni. Előfordul az is, hogy épp azokon a helyeken hasad szét a hurka, ahol megszurkáltad.

A kifogástalan sült kolbász és sült hurka titka a hideg víz!

Sütés előtt áztasd hideg vízbe pár percre, így garantáltan megőrzi eredeti formáját! Így hurka esetében el is tekinthetsz a szurkálástól, a kolbászba viszont mindenképp szúrj apró lyukakat. Így finom paprikás zsírja ki tud csorogni és a hurka átveheti az ízeket.

Sütheted sütőben, vagy a tűzhelyen teflonban. Ha nem szereted túl zsírosan, teheted grillrácsra, vagy becsomagolhatod egyenként alufóliába, így zsír nélkül is szaftos marad!

Így készítsd:

  1. Sütés előtt áztasd hideg vízbe, kb. 5 percig.

  2. A tepsiben tehetsz alá olajat, kis vizet, esetleg mindkettőt. 

  3. Hideg sütőben kezdd el sütni.

  4. Kis lángon süsd kb. 40 percet. 30 perc után két fakanál segítségével óvatosan fordítsd át másik oldalára.

  5. Ha piros-ropogós a bőre, tálalhatod!

Sütheted együtt a kolbászt a hurkával, de készítheted külön is. Ha magában sütöd, tehetsz mellé krumplit is. Nagyon finom, ha a kiolajozott tepsit savanyú káposztával béleled és erre fekteted a hurkát és a kolbászt!

Mustár, savanyúság, káposzta és friss kenyér a sült hurka és kolbász nélkülözhetetlen hozzávalói!

Krumplipürével isteni, de a legkülönbözőbb krumpliköretek is jól passzolnak hozzá!

 

 

címkék:
És ezeket olvastad már?