FAZÉK

Szikkadt a kenyered? Ki ne dobd! Megmutatjuk, mire jó

Pokolian bosszantó, ha nem fogy el frissen a kenyér, pláne, ha a szikkadtat már senki nem eszi meg. Ne bosszankodj a maradék miatt, készíts belőle pizzát!

Nem viccelünk. A feleslegessé vált száraz kenyérből tökéletes pizzát varázsolhatsz. 

Egy kis odafigyeléssel és kreativitással sok időt és pénzt is spórolhatsz. 

Hiszen azzal, hogy nem kell külön a pizzatésztát elkészítened, sokkal hamarabb kerülhet az asztalra a finom étel.

Hozzávalók:

  • 10-12 szelet kenyér
  • 1 db tojás
  • 100 ml tejszín
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 dl tej
  • 10 dkg füstölt sonka, kolbász, szalámi, vagy bármi ami elég ízes és szereted
  • 30 dkg mozzarella
  • paradicsomszósz, bazsalikom, oregánó, só, bors

Így készítsd: 

Vajazz, vagy olajozz ki egy tepsit. Mindegy, hogy szögletes vagy kör formájú, de talán pizzához jobban passzol a kör.

Helyezd el benne a kenyérszeleteket. Igyekezz minél szorosabbra rakni őket és a keletkező réseket pótold ki kisebb darabokkal. A lényeg tehát, hogy egy egységes tésztalapot kapj, sehol ne látszódjon ki a tepsi.

Verd fel a tojást, majd adagold hozzá a tejszínt, a tejet, a reszelt sajtot, valamint a sót és a borsot is. Jó alaposan dolgozd össze.

Öntsd egyenletesen a kenyéralapra az egészet és hagyd állni 10 percet. Ezután öntsd nyakon sűrű paradicsomszósszal.

Helyezd rá a felszeletelt sonkát, vagy a választott feltétet és a felkarikázott mozzarellát. 

Szórd meg alaposan az oregánóval és a bazsalikommal.

Mielőtt a sütőbe tennéd, hagyd állni legalább 10 percig.

Előmelegített sütőben, 220 celsius fokon, körülbelül 20 percig süsd.