FAZÉK

Szénhidrátmentes lasagne fog az ízek szerelmesévé tenni

Liszt nélküli, csodás receptet mutatunk, mely a család minden tagjának ínyére lesz majd. Isteni és egészséges!
  • Szerző: Ripost

A liszt kiiktatása nemcsak a diétádat, de az életmódváltásodat is nagyban segíti. Ez viszont nem jelenti azt, hogy le kell mondanod a finom ízekről. Ez a lasagne liszt nélkül készül, és még egészséges is.

Hozzávalók

  • 1 kg sovány, darált marhahús

  • 1,5 teáskanál só

  • 1 teáskanál olívaolaj

  • 1/2 nagy hagyma, aprítva

  • 3 gerezd zúzott fokhagyma

  • 1 nagy paradicsom pépesítve

  • 2 evőkanál apróra vágott, friss bazsalikom

  • 3 közepes cukkini, hosszában szeletelve

  • 1,5 csésze ricotta

  • 1 nagy tojás

  • 4 csésze reszelt mozzarella

Elkészítés

  • Egy közepes méretű serpenyőben pirítsd meg a darált húst, közben sózd meg.

  • Szedd ki a serpenyőből a húst, távolítsd el a hús kisült zsírját, pótold olívaolajjal.

  • Tedd az olajba a hagymát és fokhagymát, pirítsd 2 percig.

  • Add a hagymákhoz a már előpirított húst, add hozzá a paradicsomot, bazsalikomot, ízlés szerint ízesítsd borssal és sóval.

  • 30-40 percig, lefedve párold, alacsony fokozaton, néha megkevergetve.

  • Ezalatt enyhén sózd meg a cukkini szeleteket és pihentesd így 10 percig, hogy ízessé váljon. Akár kicsit meg is piríthatod.

  • A cukkiniból távozó nedvességet öntsd le a zöldségről, a felesleget itasd fel papírtörlővel.

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, egy tálban pedig keverd simára a ricotta sajtot, melyet kevés parmezánnal is tovább ízesíthetsz.

  • Add a sajthoz a tojást, és keverd el jó alaposan.

  • Egy magas falú tepsiben rétegesen helyezd egymásra az alapanyagokat a következő sorrendben: cukkini, paradicsomos szósz, tojásos sajt, reszelt sajt, cukkini, paradicsomos szósz, tojásos sajt, reszelt sajt - és így tovább

  • Alufóliával takard le, és süsd 30 percig, majd távolítsd el a fóliát, és süsd további 20 percig.

  • A maradék reszelt mozzarellát szórd a tetejére, és végül 10 percig tedd vissza a sütőbe, hogy sajtkéreg szépen rásüljön és ráolvadjon az ételre.

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?