FAZÉK

Szalonnában sült mozzarella, gyors és finom vacsora!

Partit adsz, és szuper ízletes rágcsálnivalót szeretnél kínálni a vendégeidnek? Próbáld ki ezt az íz- és fehérjebombát, biztos, hogy egyetlen falatot sem hagynak belőle.
  • Szerző: Ripost

A sajt és a bacon mindig is az előételek és a borkorcsolyák királyai voltak. Ezzel a sajtból, szalonnából és leveles tésztából álló finomsággal egészen biztosan a nyár végi partik királya lehetsz – nem kell hozzá más, csak egy kis kész leveles- vagy pizzatészta, mozzarella és bacon.

Szalonnás sajtfalatkák

Hozzávalók:

  • 1 csomag kész leveles- vagy pizzatészta
  • 15 dkg mozzarella 10 kockára vagy hasábra vágva
  • 5 szelet bacon, félbevágva
  • 3 evőkanál olvasztott vaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összenyomva
  • fogpiszkálók

Így készítsd el:

1. Keverd össze az olvasztott vajat a fokhagymával, és tedd félre.

2. Nyújtsd ki kissé a tésztát, de vigyázz, ne legyen túl vékony, nehogy a sajt kifolyjon sütés közben.

3. Kend meg a tészta egyik oldalát a fokhagymás vajjal, majd pizzavágóval vágd 10 kockára. Tegyél mindegyik tésztadarab közepére egy kocka mozzarellát, és nyomd össze a tésztát, a két kezed között formálj belőle hurkákat.

4. Minden tésztahurkát tekerj körbe egy szalonnadarabbal, amit fogpiszkálóval rögzítesz.

5. Egy serpenyőben hevíts növényi olajat körülbelül 180 Celsius-fokra, majd minden tésztahurkát süss az olajban másfél-két percig az egyik, és másfél-két percig a másik oldalán, amíg szép aranybarnára nem sülnek.

6. Tedd a sajtbombákat konyhai papírtörlőre, hogy felitasd a felesleges olajat. Tálald kevés fokhagymás vajjal, vagy valamilyen pikáns mártogatóssal.