FAZÉK

Kiverte a biztosítékot a vevőknél az új Aldi szalonna, kissé bizarr íze van

Fura ízhatású szalonna kerül az Aldi angliai üzleteibe. Bár a szóban forgó bacon nem igazán a magyar ízlést követi, aki kóstolta már, állítja, hogy nagyon finom. Szerintünk azért kell hozzá némi bátorság...
címkék:

Hogy kezded a napot? Egy kávéval éhgyomorra, zabpehellyel, pirítóssal, vagy egy komplett, szalonnás villásreggelivel? Az angliai Aldi üzletekben kapható újdonság most több fajta reggelit kombinál ízében és receptjében. El sem hiszed, mivel ízesítik, pácolják a bacon szalonnát: kávéval! A vevőknek már csak annyi a dolguk, hogy ropogósra süssék a szeleteket, és máris tálalható a kávés szalonna.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Szalonna 01

Szereted a sült szalonnát? Ezt próbáld ki, nem fogsz csalódni!
Fotó: Unsplash.com

A brit Aldi illetékesei szerint a kávé íze remekül kiegészíti a bacon szalonna zamatát. Az édes és a sós íz különleges kombinációját élvezhetjük, ha sütés közben a cukros-kávés pác kissé rákaramellizálódik a szalonna felületére. Elsőre persze furcsán hangzik ez az összeállítás, de a valóságban nagyon finom! Az egyelőre limitált kiadásban a polcokra kerülő reggeli egyébként – bármilyen különlegesen hangzik is – nem teljesen újdonság. Az ínyencek körében régóta ismert a kávéval, sőt, cukros, juharszirupos kávéval pácolt szalonna, és nagyon sokan válnak gyorsan a rajongóivá, ha kipróbálják. Otthon is elkészítheted, ha szereted a különlegességeket – mutatjuk is a receptet.

Kávéval pácolt sült szalonna

Szalonna 03

Pár perc alatt különleges villásreggelit készíthetsz!
Fotó: Unsplash.com

Hozzávalók:

Így készítsd el:

Szalonna 03

A kávés pác elképesztően különleges ízt ad a sült szalonnának
Fotó: Pixabay.com

  1. Melegítsd elő a sütőt 175 Celsius-fokra. Egy sütőtepsit bélelj ki sütőpapírral.
  2. Egy kisebb tálban keverd addig a kávét, a juharszirupot és a cukrot, amíg a cukor és a juharszirup teljesen feloldódik a kávéban.
  3. A szalonnaszeleteket fektesd rá a sütőpapírra, és szilikon ecsettel kend be a felső oldalukat a kávés-cukros-juharszirupos páccal.
  4. Told be a szalonnát a sütőbe, pirítsd 10 percig a szeleteket. 10 perc után vedd ki, húscsipesszel fordítsd meg őket, és kend be a másik oldalukat is alaposan a kávés páccal. Tekerd fel a hőmérsékletet 205 Celsius-fokra és told vissza a tepsit még 10 percre, amíg a szalonna teljesen ropogósra nem pirul. Hagyd egy kicsit hűlni, és már tálalhatod is a különleges reggelit.
  5. Sütő helyett serpenyőben, tűzhelyen is sütheted, ugyanezzel a módszerrel.

címkék:
És ezeket olvastad már?