FAZÉK

Fantasztikus ez a sütőtökchips, esti nasik kedvence

Szuper ízletes és egészséges nasi! A sütőtökből készült chipset egyenesen imádni fogod! Olcsó, gyors és elképesztően finom!

A sütőtök chips egy igazi különlegesség. Ráadásul a sütőtök hatékony gyógyító zöldség! Magas C-vitamin-tartalmának köszönhetően a sütőtök kiváló antioxidáns. A benne lévő karotinoidok megkötik a szervezetben a káros szabadgyököket, vagyis lassítják a sejtek öregedés folyamatait, energiával töltik fel a szervezetet. Kellemesen édeskés íze természetes, és igazán izgalmas kombinációt ad a fűszerekkel, illetve a sóval.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Ropogós sütőtökchips

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 kg sütőtök hámozva, lereszelve
  • 1/3 csésze reform liszt
  • 2 gerezd reszelt fokhagyma
  • 2 nagy tojás felverve
  • 1/2 tk. szárított kakukkfű
  • 1/4 tk. szárított zsálya
  • 1 csipet szerecsendió
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • só, fekete bors ízlés szerint

Így készítsd el:

1. Kapcsold be a sütőt 200 fokra. Egy tepsit kenj ki kókuszvajjal, de használhatsz sütőpapírt is.

2. Egy nagy tálban keverd össze a lereszelt sütőtököt, a lisztet, a fokhagymát, a tojást, a fűszereket és a sót.

3. Egy kanál segítségével porciózz kisebb adagokat a kikent tepsire a sütőtökös masszából, majd a kanál domború felével lapítsd el. Mehet a sütőbe a tepsi!

4. 15-20 perc alatt ropogósra sülnek a sütőtök korongok, igazán pikáns ízű ropogós chips a végeredmény!

Tipp:

Fokhagymás tejföllel kínáld, esetleg szórd meg frissen felvágott snidlinggel. Így lesz tökéletes a sütőtök.

Tudtad?

A sütőtök, a kukoricához és a burgonyához hasonlóan, Amerika felfedezése után került földrészünkre, őshazája Közép-és Dé-Amerika trópusi vidéke az inkák, a maják és az aztékok jellegzetes táplálékai közé tartozott, Európában hamar közkedveltté vált. A XVI. század óta ismert és temesztett növény Magyarországon is. Csaknem kizárólag sütve szokták fogyasztani, pedig számos elkészítési módra lenne lehetőség. Felhasználja a cukrászipar és a konzervipar is, például kedvelt bébiételek, ivólevek készülnek belőle. Édeskés, de nem markáns ízű, így sokféle fűszert használhatunk hozzá, például a belőle főzött leveshez szerecsendió, római kömény, koriandermag, curry és gyömbér is illik. Krumplit kiváltó köret, püré is készülhet belőle.

(Forrás: Házipatika)

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?