kulcsár edina
Ez a cukor nélkül készült csodálatos kókusztorta a diétás desszertek csúcsa! Kívül-belül kókuszos, büntetlenül ehetõ finomság, varázslatos ízekkel. Készítsd el, kóstold meg, ez lesz a kedvenced!
Kókuszimádó vagy? Akkor ez torta biztosan a kedvenc desszerted lesz! Nem fogod tudni abbahagyni, ha egyszer megkóstolod.
Ráadásul ezt a csupa-csupa kókuszos édességet akkor is eheted, ha épp diétázol!
Szénhidráttartalma ugyanis sokkal alacsonyabb a hagyományos sütikhez képest, így nem emeli meg durván a vércukor-szintedet. Ha tehát édes ízre vágysz, bátran majszolj ebből a csodasütiből, mert ettől biztosan nem szaladnak rád fel pluszkilók.
Hozzávalók
tésztához
krémhez
Így készítsd el:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
2. Tedd a kekszet egy nejlon zacskóba és egy sodrófa segítségével törd morzsává az egészet.
3. Keverd össze az összes hozzávalót a tésztához, ha szükséges, tegyél hozzá 1-2 evőkanál langyos vizet. Az egészet nyomkodd egy közepes méretű hőálló kerek formába, úgy, hogy az oldalára is jusson tészta legalább 2 ujjnyi magasan.
4. Süsd 8 percig, amíg élénk barna nem lesz a színe. vigyázz, mert könnyen megég!
5. A krémhez a zselatint keverd össze 1-2 evőkanál vízzel. Egy másik tálban keverd össze a többi hozzávalót a kókusztejet kivéve.
6. A kókusztejet melegítsd langyosra, és folyamatos kevergetés mellett add hozzá a vízzel elkevert zselatint. Akkor jó, ha egyenletesen feloldódik. Keverd össze a többi hozzávalóval, majd öntsd a krémet a megsült kekszes alapra.
7. Tedd a hűtőszekrénybe 3-4 órára, ennyi idő alatt szépen megdermed a krém. Tálalás előtt szórd meg kókusz- chipsszel.
Ebben a finomságban nem fogsz csalódni! Jó étvágyat!