FAZÉK

Magyar háziasszonyok titkos receptje: így készül a sárgabarackos gombóc

A pihe-puha sárgabarckos gombóc, sokak nagy kedvence! Itt az ideje, hogy elkészítsd otthon. Csak kövesd a háziasszonyok bevált receptjét!

Aki szokott szilvás gombócot készteni, az imádni fogja ezt a receptet is, mert a sárgabarackos gombóc is fantasztikus ötlet! A háziasszonyok titkos receptjét te is el tudod készíteni. Már nem mumus a gombócfőzés! Ez a barackos gombóc a család minden tagjának ízleni fog.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Házi barackos gombóc

Sárgabarackos gombóc

Sárgabarackos gombóc Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgabarack
  • 10 dkg cukor vagy barna cukor
  • 1 kg burgonya
  • 30 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 ek vaj
  • 5 ek zsemlemorzsa-hozzá 1 ek vaj
  • 1 ek. fahéj

Így készítsd el:

  1. A megtisztított, kimagozott barackokat cukorban és a fahéjban forgasd meg.
  2. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakd be a vágott felükkel felfelé forgatva a gyümölcsöket és 140 C fokos sütőben, légkeverésessel karamellizáld őket 20-25 perc alatt, majd hagyd kihülni.
  3. A zsemlemorzsát olvasztott vajon pirítsd aranybarnára és tedd félre.
  4. Sós vízben főzd meg a krumplit, és kruplinyomóval nyomd át. Terítsd szét egy tálcán, hagyd hűlni. A krumplihoz adj hozzá lisztet, tojást, sót és 1 evőkanál vajat. Ha ragadós a gombóc tésztája, adj hozzá még egy kis lisztet.
  5. Alaposan gyúrd össze, majd nyújtsd ki 1 cm vastagságúra. Vágj belőle kis négyzeteket, és helyezz bele mindenegyikbe egy-egy barackot. Fogd össze a tészta négy sarkát és formázz gombócot belőle.
  6. Forrásban lévő sós vízben főzd meg őket, majd amikor a felszínre jönnek a gombócok szűrővel vedd ki.
  7. Pirított zsemlemorzsában forgasd meg.
  8. Fahéjas porcukorral, ízlés szerint tejföllel tálald. Van aki lekvárt tesz a tetejére. Ahogy tetszik!

Jó étvágyat!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?