kulcsár edina
A sárgabarack nem csak lekvárnak jó! Ebből az egészséges gyümölcsből sok más finomságot is készíthetsz. Próbáld ki ezt a habcsókpitét, az egész baráti köröd hálás lesz érte és sokáig emlegetni fogja!
A sárgabarack a nyár egyik legegészségesebb gyümölcse. Telis-tele van a szervezetet az öregedéstől és súlyos betegségektől is hatékonyan védő antioxidáns vegyületekkel, amelyek többek közt a szívbetegségek elkerülésében is segíthetnek. Az A-vitamin előanyagából, a béta-karotinból is rengeteget tartalmaz, így a sárgabarack rendszeres fogyasztása jót tesz a látásnak, a bőrnek és a nyálkahártyáknak. Az ásványi anyagok közül főleg káliumban bővelkedik, ami az emésztésre, a csontokra és a vérnyomásra van jó hatással. Rosttartalma teltségérzettel ajándékoz meg, így a fogyókúrázók egyik kedvence lehet ez a finom, édes gyümölcs – bár cukortartalma viszonylag magas, így érdemes mértékletesen fogyasztaniuk.
Az egészséges sárgabarackot ebben a receptben egy különleges habcsókpitével párosítottuk. A pite tésztájának kókuszos ízvilága remekül illik a sárgabarack jellegzetes édes-savanykás ízéhez. A süti tetején pedig ellenállhatatlanul remeg a habcsók, ez teszi fel szó szerint a koronát a finomságra. Lássuk a receptet!
A tésztához:
A töltelékhez:
A habcsókhoz:
Így készítsd el: