Létrehozva: 2021.05.06.

Így lesz szuper ropogós a rántott hús, ezt a trükköt ismerned kell

A rántott hús az ételek királya, nincs ember, aki ne szeretné! Ám ahhoz, hogy a panír igazán ropogós legyen, kell némi leleményesség. Mutatjuk a titok nyitját!

A ropogós rántott hús igazi vendégváró; ezzel a fogással nem lehet mellélőni, hiszen alig van ember, aki ne szeretné. Ám sokszor roppanós helyett szikkadt, szivacsos állaga lesz, és még a rutinos szakács sem érti, mit rontott el. Amilyen egyszerűnek tűnik ez az étel, olyan sokféleképpen lehet elrontani: például nem mindegy, milyen minőségű húst veszünk, vannak húsok, amiket nem árt pácolni sütés előtt, de még az se mindegy, hogy mikor kerül ki a hűtőből. De ha mindezekre odafigyelsz, még mindig nem biztos, hogy tökéletes lesz a végeredmény: a ropogós rántott hús titka ugyanis a jó panír. Ez pedig nem feltétlen a lisztet és a zsemlemorzsát jelenti, sőt!

Fotó: pixabay.com

Bizony, az igazán jó panírhoz a legegyenesebb út, ha elfelejted a lisztet és a zsemlemorzsát, és helyette mást használsz. Liszt helyett forgasd a húst kukoricakeményítőbe, majd a végén a zsemlemorzsa helyett használj porrá zúzott corn flakest. Akit megkínálsz vele, meg fog döbbenni, mennyire ropogós, mégis omlós lett a rántott húsod; és szinte biztos, hogy mindenki el akarja kérni a receptet. Mutatjuk, hogyan csináld.

Fotó: Shutterstock

Ropogós rántott hús

Hozzávalók:

  • fél kg csont nélküli szeletelt karaj
  • 10 dkg kukoricakeményítő
  • 15 dkg kukoricapehely
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint só, bors, paprika
  • Olaj a sütéshez
  • Elkészítés:

  • Klopfold ki a megtisztított karajszeleteket, majd sózd, fűszerezd ízlés szerint.
  • A kukoricapelyhet törd apróra; ezt a legegyszerűbben úgy teheted meg, ha zacskóba zárod, azon pedig átgörgeted a nyújtófát. Morzsalékos, jó apró legyen.
  • Panírozd úgy, ahogy a sima rántott húst, csak liszt helyett a kukoricakeményítőt, zsemlemorzsa helyett a kukoricapelybe forgad a husit.

  • Egy nagyobb serpenyőben hevíts olajat, és helyezd bele a panírozott húst. Fedő alatt 3 percig süsd nagy lángon, majd fordítsd meg a húsokat. A másik oldalt kis lángon, 2 perc alatt süsd készre.
  •  

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

    origo.hu

    Kiskorú veszélyeztetése és személyi szabadság megsértésének gyanúja miatt feljelentést tettek Varga Judit interjúja után

    borsonline.hu

    Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

    hirtv.hu

    Háború Ukrajnában: Feloszlatta a kárpátaljai kényszersorozás elleni tüntetést az ukrán hatóság + videó

    ripost.hu

    Emlékszel még a Csengetett, Mylord? lakájára? Így néz ki ma a 77 éves Jeffrey Holland

    hirtv.hu

    Újabb megdöbbentő poszttal jelentkezett Varga Judit Magyar Péterről

    origo.hu

    Az ajtónak vágta Magyar Péter a terhes Varga Juditot

    mindmegette.hu

    Káoszt hozhat a húsvét a boltokban: a Lidl, az Aldi és a Penny nyitvatartása is érintett

    ripost.hu

    Mérleg telihold: ez a 3 csillagjegy most tiszta lappal indulhat

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Komoly döntést hozott Schumacher családja, itt vannak a részletek

    ripost.hu

    Kiderült Szoboszlai titka: rászokott a különleges piára

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Így lesz roppanós a rántott csirke, tojás nélkül is

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó