kulcsár edina
Akármilyen csábítóak és egészségesek a reformkonyha újításai, azért egy jó kis retró vacsora mindent überel. A régi megszokott ízeknél nem tehet le finomabbat az asztalra a feleség.
Egy jó kis retró vacsora bármikor jöhet! Bár egyre kevésbé divatosak ezek az ételek, sőt, sokan még az orrukat is húzzák rájuk, azért valljuk be, mégiscsak a régi idők könnyű és olcsó ételei melegítenek át a legjobban egy hosszú nap után. Hogyne, hiszen a retró vacsora mellé kellemes emlékek is járnak, így, ha ezeket tálalod a családnak, meghitt, nosztalgiázós beszélgetésre is számíthatsz. Szerencsére ezek a fogások pofonegyszerűek, és rendkívül olcsók is; mutatjuk a legjavát!
Köményes tojásleves
15 perc alatt elkészül, ecetes, savanykás ízére, no meg a finom pirított zsemlekockákra mindenki emlékszik.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tökfőzelék kaporral
A legtöbb gyerek ki nem állhatta; de felnőttként mindenki imádja a klasszikus tökfőzeléket. Tehetsz rá fasírtot, pörköltet, főtt tojást, de feltét nélkül is kiváló vacsora.
Hozzávalók:
Elkészítés:
Tojásos nokedli salátával
Igazi klasszikus, ami fejes salátával az igazi! Utóbbit már lehet kapni a boltokban és a piacokon, így jöhet a nokedli-szezon!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Klasszikus retró-melegszendvics
Ez a retró vacsora mindenkinek ismerős: a kicsit odakapott, olvadt sajt, a pirult kenyér és az elmaradhatatlan ketchup íze a mai szendvicssütőkkel pótolhatatlan. Készítheted bolti szendvicskrémmel is, de alapvetően májkrémmel az igazi!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Könnyű tejbegríz
A gyerekek még ma is imádják ezt a finom, meleg finomságot; főleg, ha jól meg van szórva kakaóval. De lekvárral is szuper finom!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Paprikás krumpli kolbásszal
Bográcsban az igazi, de a család nem fog tiltakozni, ha a gázon készíted el. Kovászos uborka és friss kenyér dukál hozzá!
Hozzávalók:
Elkészítés:
Szilvás gombóc
Pirított zsemlemorzsával és porcukorral mindenki imádta gyerekként. Bár most szilvát nem lehet kapni, a gyorsfagyasztott gombócot bármikor elkészítheted.
Hozzávalók:
Elkészítés: