FAZÉK

Rakott lett a bundás kenyér, ilyen finomat még nem ettél

Ennek az isteni harapnivalónak az elkészítése nem hétköznapi! Rakott lett a kedvenc reggelid! Mutatjuk a receptet.
címkék:

Egy biztos, a bundás kenyeret egyszerűen nem lehet megunni! Szinte nincs olyan ember, aki nem szeretné ezt az isteni, tojásos harapnivalót. Szeretnéd egy kicsit felturbózni az eredeti receptet? Reggelire és vacsorára is szuper lehet. Mutatunk egy remek ötletet! Tuti, hogy éhen senki nem marad. Itt a legújabb bundás kenyér.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Rakott bundás kenyér

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 4 db tojás
  • só bors
  • 1 dl tejszín
  • snidling, apróra vágva
  • 1 fej lilahagyma apróra vágva
  • 4 szelet sonka
  • 15 dkg reszelt sajt

Így készítsd el:

  1. Verd fel a tojásokat, majd sózd, borsozd. Alaposan keverd össze, majd tedd bele a tejszínt és a snidlinget is.
  2. Ebbe forgasd meg a kenyereket. 4 szeletet tegyél bele egy jénai tálba alulra. Szórj rá lilahagymát, tedd rá a sonkákat, a reszelt sajt felét.
  3. Majd helyezd rá a másik négy tojásba mártott kenyeret. Ismét szórj rá lilahagymát és a maradék sajtot.
  4. 180 C fokon 15 perc alatt süsd készre a bundáskenyereket.

Jó étvágyat!

Eredeti recept:

A tojást fel kell verni, enyhén sózni; egy kevés tej is mehet bele. Adhatsz hozzá apróra vágott szalonnakockákat vagy sonkakockákat is, fűszerként pedig az őrölt fekete bors és a paprika is remekül passzol hozzá. A kenyérnél előny, ha szikkadt, kissé száraz, de még szeletelhető. A szeleteket meg kell mártani a tojásban, utána kevés forró olajban kisütni. A finomság körülbelül egy perc alatt megsül, akkor van kész, amikor a „bunda” aranybarna színt kap. Érdemes azonnal, melegen tálalni.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?