Létrehozva: 2021.06.24.

Így főzd meg a kukoricát, hogy tökéletesen puha legyen

Ha nyár, akkor főtt csemegekukorica! Ahhoz, hogy igazán omlós és finom legyen, nem elég csak simán feltenni főni a fazékban. Mutatjuk a trükköt!

A puha főtt kukorica gondolatára mindekinek összefut a nyál a szájában így nyáron; de sokszor megesik, hogy a végeredmény katasztrofális lesz. Pedig mindenki úgy tudja, hogy nincs is egyszerűbb annál, mint megfőzni a zsenge csemegekukoricát; ám pont ez okozza a kudarcot. Való igaz, hogy nem igényel bonyolult konyhaművészeti tudást, de néhány alapvető dologra oda kell figyelni, hogy tökéletes legyen. Mutatjuk a bevált trükköket!

Fotó: Getty Images

Már a vásárlásnál eldől

A puha főtt kukorica a jó alapanyaggal kezdődik. Fotó: Zsedrovits Enikő

A puha főtt kukorica titka a jó alapanyag: nem mindegy, hogy a piacon, a zöldségesnél melyik csöveket választod ki. Belefuthatsz olyan árusba is, aki takarmánykukoricát akar rád sózni, azt pedig, hiába minden trükk, nem tudod olyan édesre és omlósra készíteni, mint a csemegekukoricát. A kettő között a szín a különbség: a takarmánykukorica sötét, a csemege világos, vajszínű. Nézd meg, hogy friss-e az áru, ugyanis a több napja szedett kukoricán a szemek megkeményednek, és hosszú idő alatt sem puhulnak meg. A friss kukorica bajusza tapintásra nedves, és világos a színe; de megnézheted a szemeket is: egybe nyomd bele a körmödet, és ha fehér, tejszerű nedv jön ki előle, akkor friss az áru.

Nem is kell sokáig főzni

Teljesen felesleges 1-2 órán át főzni a csemegekukoricát. Fotó: Pixabay.com

Sokan úgy gondolják, hogy a kukoricát órákig kell főzni, pedig ez egyáltalán nem igaz, sőt: mindössze 7-15 perc elég ahhoz, hogy megpuhuljon. Viszont ettől a ponttól kezdve minél tovább főzöd, annál keményebb lesz. Fontos, hogy a főzővizet soha ne sózd meg, mert attól is megkeményednek a szemek, és mindig csak annyi vizet használj, amennyi a csöveket ellepi.

Ne dobd ki a leveleket

A puha főtt kukorica titka, hogy nem szabad kidobni a leveleket. Fotó: Pixabay,com

Sokan teljesen megpucolják a kukoricacsöveket, és úgy teszik fel főni. Így is puha lesz, de messze nem olyan omlós, no meg finom, mintha felhasználnád a csuhéját. Először is ne pucold meg teljesen a csöveket: távolítsd el a bajuszát, és a nagyobb csuhéleveleket szedd le; de a vékony burokleveleket hagyd a csövön. A többi levelet se dobd ki: béleld ki velük a lábas alját, mielőtt beletennéd a kukoricacsöveket. Így sokkal finomabb és puhább lesz a kukorica; pont olyan tökéletes, amilyennek lennie kell.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Sokakat érintő változás jöhet a magyar jogosítványoknál

origo.hu

Brutális, 43 fok feletti kánikulára és pusztító viharokra készülhetünk Budapesten

borsonline.hu

„Jogos fenyegetés” – Víz alatti UFO-t leplezett le a haditengerészet volt tisztje

vg.hu

Kipattant a buborék, óriási bukó az üdítőpiacon

ripost.hu

Súlyos doppingbotrány, Kapás Bogi olimpiai érmet kaphat utólag

hirtv.hu

Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

origo.hu

Király Viktor elmondta, miért ment tönkre a házassága

astronet.hu

Ennek a 4 csillajegynek beteljesülést hoz a Skorpió telihold

origo.hu

Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

jatek.hirfm.hu

Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

ripost.hu

Zokogásban tört ki az időutazó: borzalmas jövő vár ránk

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk