Létrehozva: 2021.10.13.

Só helyett citrom: Profi séfek elárulták a titkot, hogyan lesz mennyei a legegyszerűbb étel is

Akármilyen rutinos valaki a konyhában, a profi séfek titkaiból mindig van mit tanulni. Olyan trükköket osztottak meg, amik konyhaművészetté varázsolják a mindennapi főzést.

Még azok az ételek is finomabbak lehetnek, amiket már vagy százszor elkészítettél, ha beveted a profi séfek trükkjeit. Ugyanis sokszor pár apróság is elég, hogy olyan legyen a hétvégi ebéd vagy a vacsora, mintha egy étterembe ültetek volna be. Az biztos, hogy ezekkel a trükkökkel minden vendégedet le fogod nyűgözni, és még a legprimitívebb fogás receptjét is mindenki el fogja kérni. Egy online fórumon profi séfek adtak tippeket a háziasszonyoknak arról, milyen rafinált apróságok teszik tökéletessé az ételeket.

Nem titkolóztak, elárulták a titkaikat a profi séfek (Fotó: pixabay.com)

Használd az orrodat

Ha bizonytalan vagy benne, hogy milyen fűszert adj a még rotyogó ételhez, nyisd ki a fűszertartót, és szimatolj bele. Sőt, az a legtutibb, ha a fedőt is leveszed a fazékról, és ott is megszagolod. Ha rossz az összhatás, akkor válassz másik fűszert. Ugyanígy többféle fűszert is „össze tudsz szagolni” egymással.

Nem mindig só kell

Ha ízetlennek érezzük az ételt, egyből a sóhoz nyúlunk, pedig profi séfek szerint sokszor inkább citromra, vagy valami egyéb savas hozzávalóra van szükség.

A citrom előcsalogatja az ízeket (Fotó: pixabay.com)

Szinte minden ételnek jól áll a citrom

Ha úgy érzed, valami még hiányzik az ételből, adj hozzá egy kevés sót, borsot és citromot, mert ezek a hozzávalók kiemelik az ízeket.

Ne feledd a kóstolást

Mielőtt tálalsz, mindig kóstold meg az ételt, de főzés közben is érdemes többször is megnézni, milyen az íze.

Tálalás előtt mindig kóstold meg az ételt! (Fotó: pixabay.com)

A kevesebb több

Az átlagos háztartásokban 3-4-szer annyi sót és vajat használnak főzéskor, mint az éttermekben, és ez az oka, hogy egészen más íze van a házi kosztnak. Néha érdemes visszavenni a mennyiségből.

Maradj a tűzhely mellett

Egyértelműnek tűnik, de valójában nagyon sokan elszaladnak e-mailt nézni, takarítani, olvasni, miközben fő az étel, és a legtöbb konyhai katasztrófa ezekben a percekben történik.

A hús mindig akkor ég le, amikor kiszaladsz valamiért öt percre (Fotó: pixabay.com)

Hasznosíts újra

Ha szószt készítesz, azt a vizet használd hozzá, amiben a tészta főtt. Sokkal sűrűbb, gazdagabb lesz a végeredmény, mintha csapvizet használnál.

Ez is érdekelhet

origo.hu

Oroszország hadat üzent a NATO-nak a lengyelországi atomfegyver telepítési terve miatt

origo.hu

Itt a bejelentés: Oroszország kész hadat üzenni a NATO-nak

borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

vg.hu

Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

ripost.hu

Megint nagyot fog esni az üzemanyag ára, eddig érdemes várni a tankolással

magyarnemzet.hu

Bekeményítettek a hazai autópályákon, mert amíg szépen kérték, senkit nem érdekelt

mindmegette.hu

Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

ripost.hu

Ez lenne a világ legrövidebb IQ-tesztje? Csupán egyetlen kérdésből áll, mégis sokakon kifog

ripost.hu

Ez a 3 csillagjegy érzi a jövőt, te köztük vagy?

ripost.hu

Hajrá: Liverpool! Szoboszlaiék az élen, csodacsapatot is megelőznek

Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

FAZÉK

Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

FAZÉK

Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

FAZÉK

Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

FAZÉK

3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

FAZÉK

Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

FAZÉK

Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

FAZÉK

Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

FAZÉK

Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk