Létrehozva: 2018.08.25.

Pohárba került az alma, ilyen finomat még nem ettél

Ez a kis édesség egy igazi fõnyeremény, hisz ki ne szeretné a karamellát? Ez a rétegelt gyönyörûség csodás ízharmóniában egyesíti ezt a lebilincselõ kedvencet az almával és a finom, morzsás granolával. Bármilyen alkalomra könnyen és gyorsan elkészítheted!

Ez a kis édesség bármilyen alkalomra főnyeremény. Külsejében könnyed elegancia, ízében aromák harmóniája jellemzi. A pohárban a rétegek mind rendkívül egyszerűen elkészíthetők. A roppanós almás morzsás réteget hol egy éteri karamellhab, hol egy égetett karamellszósz szakítja meg. A nyers almadarabkák a mennybe röpítenek a kifinomult, édes ízhullámokon.

 

 

 által megosztott bejegyzés,

 

 

HOZZÁVALÓK 8 darab 1 dl-es pohárkába

Karamellhabhoz:

  • 1 csésze hideg, zsíros tejszín
  • 2 ek kristálycukor
  • ¼ csésze karamellöntet (boltban kapható)
  • Karamellszószhoz:

  • ½ csésze kristálycukor
  • 2 ek víz
  • 2 ek sótlan vaj
  • 6 ek zsíros tejszín
  • ½ tk kóser só
  • Almás morzsához:

  • ½ csésze darabolt, friss alma
  • ½ csésze alma chips
  • ½ csésze granola morzsa
  • ELKÉSZÍTÉS

     

     által megosztott bejegyzés,

     

     

    Karamellhab:

    Közepes sebességgel verd fel keményre a tejszínt, majd óvatosan forgasd bele a karamellöntetet.

    Karamellszósz:

    1. Öntsd a vizet és szórd a cukrot egy serpenyőbe. Közepesen alacsony hőn kevergesd, míg a cukor el nem olvad. Egy vizes konyhai ecsettel terelj vissza minden kristályt, mely a serpenyő szélére sodródott.

    2. Ha elolvadt a cukor, állítsd magasra a lángot. A kavargatást fejezd be. Ezután csak a fogantyúnál fogva mozgasd, rázogasd az edényt. Egy perc múlva buborékozni kezd, majd sötétedni. 5-7 perc múlva, mikor sötétsárgává válik, add hozzá a vajat és a tejszínt. (A keverék vadul habzik, de lehűlve megnyugszik majd). Verd föl, hogy a hozzávalók elegyedjenek. A sót is kavard bele.

    Almamorzsa:

    Tedd egy tálba az összes hozzávalót, és jól keverd össze.

     

    Az édesség összeállítása:

     

    1. Vegyél elő két habtasakot. Az egyikből a karamellhabot, a másikból a karamellszószt adagold.

    2. Tölts a poharak aljába egy-egy réteg karamellhabot.

    3. Mindegyikre nyomj 1-1 réteg karamellszószt.

    4. Harmadik rétegként szórd meg almás morzsával.

    5. Folytasd, míg el nem fogy.

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Ukrajna halálos fegyvert vetett be, kitörhet a világháború

    origo.hu

    Bejelentést tettek a NATO határán lévő gyilkos atomfegyverekről

    life.hu

    Megdöbbentően néz ki Alain Delon – alig lehet felismerni a színészlegendát

    vg.hu

    Magyarországi bankot „zsákolt” a BYD

    mindmegette.hu

    Csodaszer a konyhából, ami ragyogó tisztává varázsolja a zuhanykabin üvegfelületét

    hirtv.hu

    Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

    origo.hu

    Putyin rettegett szövetségese megdöbbentő üzenetet küldött

    travelo.hu

    Pizzafesztivállal és különleges ételekkel indul az idei Food Truck Show

    ripost.hu

    Melyik jegyben születtél? Így mosolyog rád nyáron a szerencse

    ripost.hu

    „Megvan bennem a vágy” – Marco Rossi dörzsölheti a tenyerét, komoly ajánlatot kapott

    ripost.hu

    Házasság első látásra: Petra és András újra együtt!

    ripost.hu

    Nagyot fog zuhanni az üzemanyag ára, ekkor várható

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk