Létrehozva: 2021.09.07.

Ettől a hozzávalótól lesz isteni télen a pörkölt, a gulyás és a káposzta

Nem hiányozhat a konyhából ez a klasszikus magyar hozzávaló; és most van itt az ideje, hogy elkészítsd télire. Boros Vali receptje elronthatatlan, mutatjuk!

Piros arany szinte minden háztartásban található, hiszen sokkal paprikásabb, gazdagabb íze lesz tőle a pörköltnek, gulyásnak, káposztának. Nélküle elképzelhetetlen egy jóféle magyaros étel; de nem muszáj mindig megvenned a boltban, sőt!

Piros arany nélkül is lehet pörköltet főzni, csak nem érdemes (Fotó: Pixabay.com)

Még érik a paradicsom, a piros húsú kápia paprika; ha van a kiskertedben, vagy találsz a piacon, érdemes befőznöd; hiszen a házi piros arany utánozhatatlanul finom! A szabolcsi csodaháziasszony, Boros Vali minden évben készít ebből a finomságból; és olyan tuti receptet mutatott, amit kezdők is bátran elkészíthetnek. Mutatjuk!

A szabolcsi háziasszony konyhájában minden ősszel elkészül a piros arany (Fotó: Boros Valéria/Facebook, Vali hagyományos konyhája)

Hozzávalók:

  • 2 kg érett, húsos kápia paprika
  • pár szem csípős paprika (ízlés szerint)
  • 4 közepes fej hagyma
  • 5 db friss paradicsom
  • 1,5 dl olaj
  • 1 evőkanál durva szemű só
  • Elkészítés:

  • Csumázd ki a paprikákat, alaposan tisztítsd meg őket, majd darabold durvára egy nagyobb lábasba. Add hozzá az olajat és a sót.
  • Darabold össze a hagymát és a paradicsomot, és add a paprikához. Ezután lassú tűzön, fedő nélkül alaposan főzd szét.
  • A házi piros arany készülhet pritamin paprikából is, de alapvetően kápiával az igazi (Fotó: Boros Valéria/Facebook, Vali hagyományos konyhája)

  • Ha megfőtt a paprika és a paradicsom, botmixerrel pürésítsd, majd főzd tovább. Ekkor már érdemes gyakran megkeverni, nehogy leégjen; és nem árt, ha teszel rá egy fedőt, ugyanis fröcsögni fog.
  • Le is passzírozhatod, ekkor sokkal krémesebb lesz az állaga. Ha elérte a massza a kívánt sűrűséget, forrón szedd csírátlanított üvegekbe, majd tedd szárazdunsztba. Másnap már mehet is a kamrapolcra.
  • Isteni íze lesz tőle a pörköltnek, gulyásnak; mindenki a receptre lesz kíváncsi (Fotó: Boros Valéria/Facebook, Vali hagyományos konyhája)

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Zelenszkij őrült bejelentést tett, minden megváltozik

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    Itt az újabb sokk: Katalin hercegné után újabb közönségkedvenc híresség jelentette be, hogy rákkal küzd

    vg.hu

    Áll a bál a Telexnél: távozások jöhetnek

    metropol.hu

    Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

    vg.hu

    Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    mindmegette.hu

    A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

    ripost.hu

    Egy ország kapott szívéhez a gyásztól: elhunyt a népszerű műsorvezető

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó