FAZÉK

Pillangócsirke a legújabb gasztroőrület: Csúcsrecept háziasszonyoknak!

Szeretnéd valami újdonsággal elkápráztatni a családodat, de mégis megmaradnál a hagyományos ízeknél? Akkor ezt a receptet imádni fogod, ráadásul hihetetlen gyorsan és pofonegyszerûen elkészítheted!
címkék:
  • Szerző: Ripost

Unod már, hogy mindig ugyanabban az ízben és kivitelben kerül a csirke az asztalra? Vigyél egy kis kreativitást a konyhádba! Készíts pillangócsirkét! Egyetlen trükkös mozdulattal teljesen megújul a sült csirke. Pillanatok alatt előkészítheted, az eredmény pedig tökéletes!

Ezt kell tenned: a csirke hátát egy erre a célra szolgáló ollóval vágd fel hosszában. Így ki tudod fordítani és el tudod fektetni a tepsiben úgy, hogy az egészben hagyott melle húsa néz fölfelé. Így a csirke alakja olyan lesz, mint egy pillangó, és megsütve elképesztő kívánatosan néz ki!

A fantasztikusan finom csirke titka a fűszerezés és a speciális előkészítés!

A fűszerektől mennyei ízű, a tepsibe "terítéstől" pedig tökéletesen omlós, szaftos csirkehús kerül az asztalra!

Pillangócsirke

Hozzávalók:

  • 1 csirke
  • 2 citrom negyedekre vágva
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 4 gerezd egész, 4 gerezd  zúzott fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • 1 evőkanál őrölt rozmaring vagy kakukkfű
  • 1 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál frissen darált  fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika

Így készítsd:

  1. Vágd félbe a csirkét a gerince mentén, fordítsd ki a testet.
  2. Fektesd a csirkét a sütőbe bőrével felfele.
  3. Az olíva olajat keverd össze a fűszerekkel és a zúzott fokhagymával, majd  alaposan dörzsöld be a csirkét alul-felül.
  4. A negyedekbe citromot illetve a 4 gerezd fokhagymát rendezd a csirke alá, a többi citromcikket helyezd  a csirke körül a sütőedénybe. A rozmaring ágacskákat tedd a hús  tetejére.
  5. 200 fokon süsd ropogósra!

Körethez remek ötleteket találhatsz itt:  tepsis krumpligolyók, sült krumpli olaj nélkül, krumplipüré, vagy az élményköret krumpliból.

címkék: