FAZÉK

Ez a leves a férfiak 87 százalékának nagy kedvence, tárkonnyal az igazi

Bár a férfiak többsége nem kimondottan levespárti, ennek a tartalmas fogásnak képtelenek ellenállni. Tárkonnyal megbolondítva igazi ízorgiát nyújt a palócleves; mutatjuk a receptet!
címkék:
  • Szerző:

A palócleves húsos, gazdag, laktató, nagyon finom – és egyáltalán nem a Palócföldről származik. Bizony, ez a fantasztikus ízvilágú, egyszerű leves Budapest egy vendéglőjében készült, méghozzá Mikszáth Kálmán tiszteletére, akinek nagy kedvence is lett. Ez persze egyáltalán nem jelenti azt, hogy különösebben bonyolult lenne a receptje, hiszen pont az egyszerűség ennek a paraszti ételnek a lényege. Igazán különleges ízét a tárkony adja, ne hagyd ki belőle semmiképp! Ezzel a recepttel lehetetlen hibázni, a férfiak többsége odáig van érte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • fél dl olaj
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • só, bors ízlés szerint
  • 2 db babérlevél
  • 1 csipet kömény
  • 3 dl tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 40 dkg sertéslapocka
  • őrölt tárkony
  • 30 dkg krumpli
  • 2 fehérrépa
  • 2 sárgarépa
  • 50 dkg zöldbab
  • 1 csipet majoránna
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 csepp ecet

Fotó: Pixabay.com

Elkészítés:

  • A finomra vágott hagymát és fokhagymát pirítsd üvegesre az olajon. Add hozzá a felkockázott húst, szórd meg őrölt paprikával és forgasd át.
  • Add hozzá az aprított zöldpaprikát és a paradicsomot. Ízesítsd sóval, borssal, babérlevéllel, tárkonnyal, köménnyel, majoránnával. Fedő alatt hagyd párolódni.
  • Ha a hús félig már megpuhult, add a leveshez a feldarabolt zöldségeket, zöldbabot és a krumplit, majd az alapot engedd fel kb. másfél liter vízzel és főzz puhára mindent.
  • Keverd ki a tejfölt a liszttel, adj hozzá néhány kanállal a leves levéből és habard be a levest. Amint felforr, kész is van. Szórd meg bőven a friss petrezselyemmel. Pár csepp ecettel is megbolondíthatod.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?