Létrehozva: 2021.06.20.

Egyszerű vacsi: kánikulában is imádni fogod!

Itt a forróság, nem csoda, ha alig van étvágyad! Könnyű, egészséges, gyorsan elkészathető vacsorát ajánlunk. Mutatjuk a receptet.

Szerző Sors Edina

Egy isteni padlizsán a kánikulában biztos, hogy mindenkinek jól esik! Fantasztikus recept a meleg nyári napokra. Isteni finom és egészséges, ráadásul nagyon gyorsan elkészítheted. A padlizsán a kánikula kedvence.

Jótékony hatásai:

  • jótékony a szívre
  • hasznos az agynak
  • segít a vas előállításban
  • megkönnyíti a fogyást
  • segít az emésztésben
  • antibakteriális hatású
  • Íme egy csodás recept a melegben imádni fogja az egész család. Vacsira a legszuperebb megoldás!

    Töltött padlizsán

    Padlizsán
    Fotó: youtube.com

    Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • 80g sajt
  • 300g paradicsom
  • igény szerint zsemlemorzsa
  • olaj
  • Így készítsd el:

  • Mosd meg a padlizsánokat és vágd fel vékony karikákra. Tepsibe tegyél sütőpapírt.
  • A zsemlemorzsát tedd egy tányérba. A padlizsán karikákat kend be olajjal, és forgasd bele a morzsába. Utána helyezd bele a tepsibe.
  • 180C fokos sütőben süsd meg 20 percen keresztül.
  • Közben a sajtot reszeld le a paradicsomokat apróra vágd fel. Az apró paradicsomokat helyezd rá a padlizsán felére, szórd rá a sajtot, majd hajtsd ketté a padlizsánokat.
  • ÖT percre, grill fokozaton tedd vissza a sütőbe.
  • Tálalhatod is ezt az egyszerű finomságot!
  • Jó étvágyat!

    Te tudtad?

    Padlizsán egynyári növény. Délkelet-Ázsiából származik, ahol már évezredekkel ezelőtt is termesztették, de Magyarországon is egyre jobban kedvelik és termesztik. Tartalmaz C- és A-vitamint, és igen gazdag ásványi sókban is. Bokra 40–100 cm magas, fásodó szára elágazik. A termés színe fajta szerint lehet fehér, sárga, lila, fekete; formája gömbszerű vagy hosszúkás. Környezeti igénye megegyezik a paprikáéval. Akkor szedjük, ha a sötétlila termése elérte a teljes nagyságát és fényes felületű. Amikor már fénytelen és a magok barnák, rágós és kesernyés lehet a húsa. Július végétől a fagyok beálltáig terem.  

    Szerző Sors Edina

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Itt van Oroszország váratlan katonai lépése

    origo.hu

    Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

    borsonline.hu

    "Szerintem kritikán aluli" - óriási balhé robbant ki Balázsék műsora miatt

    vg.hu

    Vendégmunkások: miért jöttek Magyarországra? Megkérdeztük őket!

    ripost.hu

    Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

    hirtv.hu

    Zelenszkij korábbi szövetségesének példa nélküli interjúja borzolja a kedélyeket Ukrajnában + videó

    origo.hu

    A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

    mindmegette.hu

    A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Nem akárkivel fotózták le Szoboszlait a budapesti éjszakában

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó