FAZÉK

Őrület, mit talált ki Sváby András a zellerrel

Azt mindenki tudja, hogy csodát tesz a szervezettel ez a zöldség, de az is biztos, hogy ilyen formában kevesen látták! Még a legrutinosabb háziasszonyoknak is leesett az álla, amikor a műsorvezető megosztotta a receptjét.
  • Szerző:

A zeller igazi vitaminbomba: tele van A-, B-, és C-vitaimmal, sőt, magnéziummal és káliummal is. Rengetegen vannak, akiknél zöldség- vagy húsleves nem készülhet nélküle, akadnak, akik turmix formában isszák, de az biztos, hogy nem sok háziasszonynak jutott eszébe, hogy savanyúságnak is elteheti. Egészen mostanáig: Sváby András ugyanis megosztott egy felvételt a dunsztosüvegben érő zellerről, és az asszonyok megőrültek érte.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Sulyok László / Ripost

Ínycsiklandó a fotó, amit a a televíziós műsorvezető megosztott a fermentálódó zellerről; nem csoda, hogy mindenki az ízére kíváncsi, ahogy az se, hogy több kommentelő is írta, hogy ki fogja próbálni savanyúságként is a zellert. Nem vitás, hogy különleges és pikáns íze lehet ebben a formában is, az pedig biztos, hogy sokkal egészségesebb így, mint levesbe főzve.

Büszkeségeim: elől zeller, hátul káposzta fermentálódik. A káposzta már megnyugodott, a zeller még szépen pezseg. #fermentation #fermentedfoods #savanyukaposzta

Posted by Sváby András hivatalos oldal on Sunday, 25 October 2020

Ugyanis a fermentálás során nem csupán megmarad a zöldségek vitamintartalma, de a folyamat során még emelkedik is. A tejsavas erjedés miatt pedig a savanyúság telis-tele lesz olyan hasznos probiotikumokkal, amik kiválóan segítik az emésztést. Sokan tartanak tőle, hogy kipróbálják a fermentálást, pedig a sóval tartósítás valójában nagyon is egyszerű: itt találhatsz hozzá receptet, melyben az uborkát bármilyen zöldséggel behelyettesítheted.

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?