Létrehozva: 2021.08.15.

Mind a tíz ujját megnyalja a férfi: így készül a nyírségi töltött csodafasírt

A rúdfasírtot mindenki ismeri és szereti; de egy magyar háziasszony olyan újítást adott hozzá, hogy egyszerűen mennyei lett! Ha te is ezzel a hozzávalóval bolondítod, repetát követel majd az egész család!

Nincs férfi, aki nemet mondana erre a laktatató, csupa hús ebédre: a nyírségi töltött csodafasírt után mindenki megnyalja a tíz ujját! A szabolcsi háziasszony, Baráthné Éva olyan receptet rittyentett, hogy már a látványtól összefut a nyál az ember szájában. Ez a rúdfasírt ugyanis nem csupán húsból és főtt tojásból, hanem rengeteg finom, friss és omlós sajtból készül. A nyírségi töltött csodafasírt külseje ropogós, a belseje szaftos, és mennyeien krémes a sült sajttól. Az biztos, hogy ha ezt elkészíted, hatalmas sikered lesz; mutatjuk a receptet!

Fotó: Baráthné Éva

Hozzávalók egy rúdhoz:

  • 11 db tojás
  • 1 kg sertés darálthús
  • 2 db zsemle
  • 2-3 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 kiskanál só
  • bors, pirospaprika Ízlés szerint
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 10 dkg trappista sajt
  • Elkészítés:

  • Főzz meg kilenc tojást keményre, hogy könnyen szeletelhető legyen; közben reszeld le a trappista sajtot.
  • Reszeld le a vöröshagymát és a fokhagymát. Áztasd vízbe a zsemlét, majd alaposan csavard ki. Add hozzá a hagymákkal együtt a darált húshoz, majd tegyél bele két tojást, és ízlés szerint a sót, borsot, pirospaprikát. Alaposan gyúrd össze a masszát.
  • Teríts le egy gyúró- vagy vágódeszkára egy tepsi méretű folpackot, majd egyenletesen oszlasd el rajta a fasírtmasszát. Erre szórd rá a reszelt sajtot úgy, hogy mindenhova jusson.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Pakold a közepére a főtt tojásokat, majd a fólia segítségével tekerd fel a rudat. Tedd tepsibe, tegyél alá egy kevés vizet, majd kend le tojással a tetejét, és szórd rá a zsemlemorzsát.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Előmelegített sütőben, 200 Celsius fokon addig süsd, míg pirosra, ropogósra nem sül. Néha locsold meg a szaftjával, hogy ne száradjon ki.
  • Fotó: Baráthné Éva

  • Tálalás előtt várd meg, hogy egy kicsit kihűljön, így könnyebben szeletelhető. Frissen főtt krumplival, kovászos uborkával az igazi!
  •  

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Izraeli rakéta csapást mért Iránra

    origo.hu

    Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

    mindmegette.hu

    Megszakad a szív: Vilmos herceg fakanalat ragadott, de közben is feleségéért aggódott

    metropol.hu

    „Már most jobb Dibusz Dénesnél” - Marco Rossi törheti a fejét a kapusposzton

    mandiner.hu

    A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

    origo.hu

    Veszélybe került Marics Peti karrierje

    astronet.hu

    Ennek a 4 csillagjegynek bőséget hoz a Bika hava

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    ripost.hu

    Pumped Gabo mindenről kitálalt Aurelióval kapcsolatban

    ripost.hu

    "Ki fog látszani a s*nám" - Kiakadtak a túl szexi ruha miatt az olimpikonok

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk

    FAZÉK

    Ettől az isteni apró trükktől mennyei lesz a kókuszgolyó

    FAZÉK

    Ezért ne szórj soha szódabikarbónát az eperre

    FAZÉK

    Epres-tejfölös pite az új kedvenc, mutatjuk a receptet