FAZÉK

Ne félj a párizsitól! Készíts magadnak te is egyszerűen otthon!

Bomba siker az új házi felvágott! Teljesen adalékmentes, olcsó és könnyen elkészíthető receptet mutatunk!

Hiába keresgélsz a boltok polcain, sajnos nem fogsz olyan parizert találni, ami ne tartalmazna ízfokozót, tartósítószereket és egyéb adalékanyagot.  Abba pedig már jobb bele sem gondolni, hogy mi minden kerülhet a darálóba egy-egy húsipari termék gyártásakor!

Mi most egy olyan receptet mutatunk, amihez csak természetes alapanyagokat használhatsz!

Lássuk, hogy készül a finom házi párizsi!

Hozzávalók:

  • ½ kg darált hús (használhatsz egyfélét is, vagy keverheted. A lényeg, hogy minél pépesebb legyen a darálék)
  • 2 tojásfehérje
  • 2 dl tejszín
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 ek. liszt
  • só, bors
  • Folpack, alufólia

Így készítsd el:

1. A pépesre darált húst mindenképp hidegen használd! Keverd hozzá a többi alapanyagot.

2. Pihentesd hűtőben 1 órát.

3. Vágj egy nagyobb darab folpack-ot, és halmozd a közepére a masszát.

4. Tekerd fel jó szorosan, és közben igyekezz kiszorítani belőle minél több levegőt!

5. A két végét tekerd ellenkező irányba, evvel a mozdulattal tovább tömörödik a masszád. Használj még egy réteg csomagolást!

6. Tedd vissza a hűtőbe 30 percre.

7. Melegíts vizet egy fazékban.

8. Mielőtt belemerítenéd a meleg vízbe, hengergesd át párszor a rudat.

9. Szúrj bele egy-két lyukat rajzszöggel, hogy a gőz távozhasson.

10. Főzd fedő alatt kb. 40 percet. Ügyelj rá, hogy ne lobogjon a víz!

11. Ha kihűlt, ne bontsd ki azonnal, ismét tedd hűtőbe 1 órára!

Tipp: Ugyanezzel a módszerrel készíthetsz mortadellát is! Ez esetben keverj a masszába egy kis szalonnát, szemes fekete vagy zöld borsot és pisztáciát is!

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?