FAZÉK

Mi köze a csirkének a sörösdobozhoz? Elképesztő megoldás!

Páratlan ötlet, mennyei végeredmény! Sütőben vagy szabadban egyaránt bevethető turpisságot mutatunk!

Egyszerre ropogós és omlósan puha!

A jó hír az, hogy miközben készül, legálisan fogyaszthatsz el egy fél doboz sört is!

A grillpartik legújabb kedvence ez a csirkesült. Ha akad véletlenül lefedhető kerti grill a háznál, mindenképp érdemes azon is kipróbálni!

Ültesd a csirkét sörösdobozra, így süsd ropogósra!

A trükk abban rejlik, hogy sütés közben a sörösdobozból kiáramló gőz gyönyörűen párolja belülről a csirkét, miközben a külseje szép egyenletesen megsül. Sőt, a pipi bőre a pikáns pácnak köszönhetően aranybarnára változik és isteni ropogós lesz. Mennyei lakomára számíthatsz ezzel a vacsival!

Hozzávalók:

  • 1 egész, konyhakész csirke
  • Fél literes dobozos sör
  • 20 dkg vaj
  • 2 ek. fokhagyma só
  • 1 tk. pirospaprika
  • 1 ek. barnacukor
  • só, bors ízlés szerint

Így készül:

1. Egy serpenyőben olvaszd fel a vaj felét és add hozzá a fűszerek felét, és a teljes mennyiség cukrot.

2. Kend be evvel a csirkét, és pihentesd 20 percig.

3. Mosd le a sörösdobozt, és idd meg a felét! Tedd bele a maradék vajat és fűszereket, majd állítsd a madarat ügyesen a dobozra. Ha a lábait ügyesen elrendezed, nem fog felborulni.

4. 180 fokon süsd kb. 50 percig. Ha nem sült át eléggé, süsd még további 15-18 percig 180 fokon.

Tipp: A pácolásnál nyugodtan játszhatsz a kedvenc zöldfűszereiddel is!

A Mindmegette karácsonyi ajánlata
Nincs karácsony töltött káposzta nélkül – klasszikus recept a Mindmegettétől

Ripost előfizetés banner

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?