FAZÉK

Mi kerül ezen a kiló són 30 ezer forintba?

Minden háztartásban alapkellék a só, nélküle lehetetlen főzni. Csakhogy egyáltalán nem mindegy, hogy milyet választasz: hiszen az egészségedet is befolyásolhatja. Vajon tényleg a tengeri só a legjobb? Mutatjuk!
címkék:
  • Szerző:

Az egészséges táplálkozás jegyében egyre többen fordítanak arra is gondot, hogy a megfelelő sót válasszák ki a konyhájukba. A legtöbb háziasszony arra figyel, hogy tapadásgátló ne legyen a termékben, de van, aki többre vágyik. A határ itt is a csillagos ég…

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Fotó: Pixabay

Valójában tényleg nem mindegy, hogy milyen sót használunk, szakértők szerint jól tesszük, ha odafigyelünk a minőségre. Ennek egyik legbiztosabb jelzője a só ára: míg sima jódozott sót pár száz forintért is kaphatunk, addig például a Jacobsen tengeri só kilója harmincezer forintba kerül.

🍑 Click this image in our linkinbio to give our Jacobsen Test Kitchen recipe for @jacobsensaltco Rosemary Salt Peach Crumble with Honey Mascarpone Whipped Cream a try!⁠ ⁠ The smell of a smoky grill, time spent in the sun with friends and family, and those irresistible summer flavors you wait for all year long. In celebration of our 8 Year Anniversary we've rounded up our favorite warm weather Jacobsen Test Kitchen Recipes that are perfect for any celebration, large or small. From dinnertime to chill time - make it a memorable occasion with our Jacobsen family of products. ⁠ #jacobsensaltco #greatsalteveryday #beelocal #peachcrumble #salt #honey #summer #summertime #sale #dessert

Nem csupán a bevitt ásványi anyagok miatt fontos a minőség, de azért is, mert egy prémium só sokkal gazdagabb ízvilágot ad az ételeknek, mint a hipermarket alsó polcáról lekapott legolcsóbb darab. Emellett a minőségi sók feldolgozása sokkal körültekintőbben zajlik: a világ egyik legdrágább sója, a Jacobsen esetében akár két és fél hét is lehet, míg a tengervízből kinyerik a sót.

Fotó: Pixabay

A tengeri só mellett a világ minden táján népszerű a szimpla asztali só, ami semmiféle hozzáadott adalékot, így csomósodásgátlót sem tartalmaz. Azonban a tengeri sóhoz képest igen kevés benne a természetes ásványi anyag; ezeket a feldolgozás során elveszíti. Sokan pedig a tengeri sótól tartanak, hiszen ma már a természetes vizek tele vannak műanyaghulladékkal. Ezért fordulnak sokan a Himalája só felé.

Fotó: Pixabay

Utóbbit kézzel nyerik ki, és semmiféle ipari kezelésnek nem vetik alá, így természetes formában kerül az asztalra. Magyarországon pedig egyre többen használnak Erdélyből származó, bányászott sót – többnyire a híres parajdi sóbányából származót, mely 84 féle ásványi anyagot tartalmaz, és minőségben jócskán felér a Himalája sóval, csak éppen meg lehet fizetni, mert sokkal olcsóbb.

A parajdi sóbánya
Fotó: Profimedia

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?