Létrehozva: 2015.11.17.

Mentőöv édesszájúaknak: itt a cukormentes piskótalap!

Már most attól tartasz, hogy több kilót fölszedsz az ünnepek alatt? Hogy szeretnél, de nem tudsz ellenállni az édességeknek? Készítsd hizlaló cukor nélkül a karácsonyi finomságokat! Tortát is süthetsz cukor nélkül! Mutatjuk a forradalmian új piskótalap receptjét!

Nem kell lemondanod a finomságokról karácsony idején, csak arra kell odafigyelned, hogy igyekezz visszafogni a szénhidrátokat. Legfőképpen a cukrot és a fehér lisztet kerüld!

Szerencsére mindez nem azt jelenti, hogy el kell felejtened a süteményeket!

Süss okosan, cukor hozzáadása nélkül! Még a tortád is lehet kímélő, ha szénhidrát csökkentett lisztből készíted a piskótalapot!

 

Kímélő piskótalap

Hozzávalók a normál piskótához:

(18cm átmérőjű kapcsos formához)

  • 15 g teljes kiőrlésű zabliszt
  • 25 g Update Master mix
  • 20 g Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
  • 3 db tojás
  • ½ mk sütőpor
  • Hozzávalók a kakaós piskótához

    (18 cm átmérőjű kapcsos tortaformához)
    3 db L-es méretű tojás
    2,5 dkg Update Master mix
    1,5 dkg holland kakaópor
    2 dkg Update1 Nyírédes vagy Update1 Zero
    1/2 mk sütőpor
     

    Így készítsd:

    1. A precízen kimért liszteket (kakaós piskóta esetén a kakaót is) és a sütőport keverd össze egy tálban. Egy másik tálban verd fel szétválasztás nélkül a tojásokat a robotgép erős fokozatán. Ha már nem nő a térfogata, tedd bele az édesítőszert és verd tovább, amíg szép sárga masszív habot nem kapsz.

    2. A sütőporos lisztkeveréket több lépésben óvatosan szitáld bele a habba, ekkor már csak kézi habverővel, óvatosan dolgozz, hogy ne törjön össze a hab.

    3. A tortataformád alját béleld ki sütőpapírral, így öntsd bele a süteménymasszát. 180 fokra előmelegített sütőben süsd készre. Kb. 20 perc után jöhet a tűpróba!

    4. A kész és sütőből kiemelt piskótalapot takard le egy tiszta konyharuhával, hagyd, hogy így hűljön ki, mert akkor nagyon finom puha lesz.

    Ha már kímélő tortalapot készítettél, legyen gondod arra is, hogy amit a lapokra vágott piskótád közé kensz, ne legyen cukros! 

    Díszítsd a tetejét!

    A sima piskótalapra kakaóporból készíthetsz látványos mintát, míg a kakaós piskótára porrá őrölt édesítővel. A csodálatos mintákat úgynevezett stencilek segítségével vihetitek a torta felületére. Cukrászati célra is használható stencileket itt szerezhetitek be.

    Így készül:

     

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Olyan történt a Fradi csodacsapatával, ami idén még nem fordult elő

    origo.hu

    Váratlan hír érkezett Putyinról

    borsonline.hu

    Fucsovics remekelt, elképesztő összeg ütötte a markát

    hirtv.hu

    Kiderült, ki írta az elhíresült adatvédelmi nyilatkozatot

    origo.hu

    Szilikon melleivel és millióival dicsekszik Molnár Anikó

    origo.hu

    Óriási sportélmény és show lesz a kanadai hokiválogatott budapesti meccse - videó

    videa.hu

    Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

    jatek.hirfm.hu

    Nyerő ajándékok. Vigye el őket a Hír FM játékában (hirdetés)

    ripost.hu

    Válassz egy holdat és kiderül, mi a legnagyobb titkod

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    Ezt rontja el mindenki, amikor rakott krumplit készít, te ne tedd!

    FAZÉK

    Most lehet szedni a gyógyerejű csalánt, mutatjuk, mennyi mindenre jó

    FAZÉK

    Tojáskrém 3X: zseniális recepteket mutatunk

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Már virágzik a bodza! Készíts isteni szörpöt télire, mutatjuk a tökéletes receptet

    FAZÉK

    Így készül az igazi knédli, ez nagyanyáink legjobb receptje

    FAZÉK

    Ha még ettél finomat: Töltött bundás kenyér az új kedvenc

    FAZÉK

    Soha többet nem marja szét a szemedet a hagyma, itt a trükk