FAZÉK

Megújult a tejbegríz: Isteni finom és pöttyös lett!

Dobd fel az unalmas őszi estéket ezzel a zseniális desszerttel! Kicsik és nagyok új kedvence a pöttyös tejbegríz!

A tejbegríz minden gyerek kedvence! De az unalmas kakaószórás helyett most egy zseniális újítással dobhatod fel!

Az pedig szinte garantált, hogy ebben a változatban nemcsak az apróságok lelkesednek majd érte! Szép poharakban tálalva igazán dekoratív és különleges desszertet tehetsz az asztalra!

Nem mellesleg a mák áldásos hatásait is élvezheted, miközben kanalazod! Ezek az apró magocskák ugyanis igen gazdagok ásványi anyagokban, egészséges olajokban, és bőséges cinkforrásként is szolgálnak. Így hűvös estéken a tejbegríz belülről melegíti a szervezeted! 

Hozzávalók:

  • 16 dkg búzadara
  • 5 dl tej
  • 7 dkg cukor vagy édesítő, ízlés szerint
  • 3 dkg darált mák
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 dkg vaj

Így készítheted el:
1. Egy lábosban keverd össze a grízt, a mákot, a cukrot és a reszelt citromhéjat, majd add hozzá a tejet.
2. Kezdd el főzni a tejbegrízt alacsony lángon, folyamatosan kevergesd! 
3. Ha a gríz besűrűsödött és megfőtt, húzd le a tűzről.
4. Keverd bele a vajat, hogy kellemesen sima legyen.
5. Öntsd poharakba és fogyasztásig tedd félre hűlni.

TIPP:

Reszelt citrom- vagy narancshéjjal, narancsszeletekkel kínáld.
 

És ezeket olvastad már?