FAZÉK

Megújult a madártej: sütni sem kell, és mindenki imádja!

Születésnap lesz, de nincs időd tortát sütni? Ezt a vaníliás szeletet biztosan össze tudod dobni még előző este. A siker garantált, hisz a madártejet mindenki szereti.

Nincs időd tortát sütni a szülinapra? Egy csomó lurkó jön, hogy együtt ünnepeljétek a gyerekedet? Ezt a pár perc alatt elkészíthető édességet előző nap összeütöd, és máris mehet a hűtőbe. Az egyszerű vaníliás ízt mindenki szereti.

Hozzávalók:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 8 ek. cukor
  • 2 tk. vaníliaaroma
  • 2 dl habtejszín
  • 50 dkg háztartási keksz

Tetejére:

  • 15 dkg étcsokoládé
  • 1 tk. vaj
  • tejszínhab a díszítéshez

 

Elkészítés:

1. A pudingport keverd simára egy kis tejjel. Add hozzá a cukrot, majd lassanként adagolva a tejet. Lassú tűzön főzd krémmé.

2. Keverd bele a vaníliaaromát, és tedd félre hűlni.

3. Verd föl keményre a tejszínhabot. Kanalanként kavard bele a kihűlt krémbe.

4. A kekszet oszd háromfelé.

5. Egy 20x30 cm-es jénai aljába fektess egy sor háztartási kekszet, majd kend rá a tejszínhabos krém felét.

6. Fedd be egy réteg keksszel, aztán jöhet a krém másik fele.

7. Fedd be a harmadik adag keksszel.

8. Olvaszd föl a vajjal együtt a csokoládét, és simítsd a tetejére. Hűtsd be egy éjszakára, így a keksznek lesz ideje megpuhulni.

9. Tálaláskor díszítsd tejszínhabbal.

Ha szülinapost ünnepelsz, szórhatsz a tetejére francia drazsét, kirakhatod félbevágott, színes zselécukorral, ne felejts beleszúrni  gyertyákat sem. Így igazi ünnepi édességgé válik!