Létrehozva: 2016.12.10.

Megújult a citromos pite: isteni pohárkrém lett belőle

Ez a klasszikus desszert méltó lezárása lehet egy ünnepi menüsornak. Mindennél finomabb isteni pohárkrém, kápráztasd el vele a családodat!

Gondoltad volna, hogy feles poharaidban nem csak pálinkát, hanem ilyen mesés álomdesszertet is fel lehet szolgálni? Nemcsak hihetetlenül gusztusosan fog kinézni ez a réteges finomság, de pont akkorák az adagok, hogy ez még nem számít igazán bűnözésnek.

Álomkönnyű, kellemesen savanykás krém ropogós kekszrétegen, isteni finomság. Kóstold meg te is!

Habcsókos-citromos pohárkrém

Hozzávalók rétegeként:

Az aljához:

  • 3 db Graham keksz
  • 50 g őrölt mandula
  • 1 evőkanál kristálycukor
  • 1 evőkanál vaj
  • A citromkrémhez:

  • 3 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 100 g cukor
  • 1 dl frissen facsart citromlé
  • 6 evőkanál vaj
  • 1 citrom héja
  • A habhoz:

  • 4 tojásfehérje
  • 100 g porcukor
  • 1 kávéskanál tejszínpor
  • 1 kávéskanál vanília kivonat
  • Így készítheted el:

    Az alapot:

    1. Tördeld morzsalékosra a kekszet, keverd hozzá a mandulát és a kristálycukrot is. 

    2. Ha kész, gyúrd össze a szobahőmérsékletű vajjal.

     

    A citromkrémet:

    1. A tojásokat üsd bele egy hőálló tálba, add hozzá a plusz tojássárgáját, öntsd bele a cukrot és a citromlevet. 

    2. Tedd gőz fölé az edényt, kézi habverővel folyamatosan kevergesd, hogy csomómentes legyen.

    3. Nagyjából 10-12 perc alatt besűrűsödik. Ekkor vedd le a tűzhelyről, kanalazd bele a szobahőmérsékletű vajat és reszeld bele a citrom héját. 

    4. Alaposan keverd össze az egészet, majd egy alufóliával takard le a tetejét, hogy az ne ráncosodjon össze. 

    5. Ha már valamennyire kihűlt, tedd a hűtőbe kb 2 órára.

     

    A habot:

    Közvetlenül a pohárkrém összeállításakor készítsd!

    1. A tojásfehérjékből verj kemény habot, majd fokozatosan szórd bele a cukrot, add hozzá a tejszínport és a vaníliakivonatot. A cukortól masszív, apró buborékos, krémszerű lesz a hab.

    ÖSSZEÁLLÍTÁS:

    Rétegezheted a feles poharakat: először a kekszes masszával töltsd meg mindet kb. a negyedéig. Erre kanalazz egy réteg citromkrémet, ezután egy réteg habot, majd megint egy réteg citromkrémet. Végül egy tejszínhabnyomóba tölts habot, és csúcsosítsd a tetejét. Egy karamellizáló pisztollyal égesd meg fölül, hogy édesen barna legyen minden falat. 

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Nagy fájdalmai voltak, megműtötték Balázs Klárit

    origo.hu

    Berki Mazsi először jelent meg nyilvánosan a barátjával

    borsonline.hu

    4 csillagjegy, akinek nagy felismeréseket hoz az élet még a napfogyatkozás előtt

    magyarnemzet.hu

    Főügyész Magyar Péter felvételéről: így nem törölhető a tartalom

    metropol.hu

    Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

    hirtv.hu

    Varga Judit interjúja után feljelentést tettek

    origo.hu

    Megyeri Csilla reagált a szakításáról szóló pletykákra

    mindmegette.hu

    Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

    ripost.hu

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    4 csillagjegy, akiknek óriási fordulatot ígér a húsvéti hosszú hétvége

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó