FAZÉK

Megdöbbentő titok: ettől lesz tökéletes a rántott csirkéd!

Nem is gondoltad volna, milyen meglepő trükkön múlik, hogy igazán tökéletes legyen az elkészített husi.
  • Szerző: FÁB

Egy jó rántott csirke nem hiányozhat egyetlen asztalról sem: mindannyian imádjuk, és nem véletlen, hogy folyamatosan szeretnénk még különlegesebbé és még finomabbá tenni. Az igazán tökéletes rántott csirke titka viszont egyáltalán nem titkos adalékban és ördögi trükkökben rejlik, hanem megdöbbentően egyszerű apróságokban.

1. Időben elő a hűtőből

Ha azt szeretnéd, hogy ropogós és zamatos legyen a hús, akkor előre kell gondolkoznod. Na nem sokat, elég mindössze félórát! Felejtsd el, hogy a húst főzés közben előveszed a hűtőből és szinte azonnal a forró olajba rakod! A hideg hús hirtelen le fogja hűteni az olajat, így sokkal nehezebb, sőt szinte lehetetlen lesz a kívánt eredményt elérned. Vedd inkább elő félórával vagy 1 órával hamarabb a csirkét, hagyd, hogy szobahőmérsékletű legyen, ezután kezdj csak dolgozni vele.

2. Jól becsüld meg a lisztet

Ha már rántott csirkét választasz a menübe, akkor annak klasszikus fajtájával bizony együtt jár a fehér liszt. Ne most próbálj spórolni a liszttel, ne rázogasd le a panírozás közben a felesleget, inkább örülj neki, ha minél több megtapad a húson - ez fogja ugyanis biztosítani az extra roppanós réteget.

3. Hagyd inkább az olívaolajat

Az olívaolaj egészséges és finom, de a rántott csirkéhez használj inkább klasszikus étolajat. Akkora mennyiségű olaj kell ugyanis ehhez az ételhez, hogy az extraszűz olíva használata kész pénzkidobás. Ráadásul ezen a hőfokon még kesernyéssé is válhat az íze, ezért aztán tényleg jobb is elkerülnöd.

4. Ne használj papírtörlőt! De tényleg ne!

Te is hallottad már biztosan azt a tippet, hogy elkészülte után az ételt tedd papírtörlőre és itasd fel vele a fölösleges zsiradékot. Ezt felejtsd inkább el! Ezzel a felitatással meg fogod puhítani a ropogósra tervezett panírt, belemasszírozott a felső rétegbe a gőzt, nem jó megoldás, hidd el. Inkább tedd a sütő rácsára a húsokat, és hagyd néhány percig megdermedni-megszáradni a panírt. Alá tehetsz egy papírtörlőt is, hogy felfogd a lecsöpögő zsiradékot. Isteni lesz a végeredmény.

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?