FAZÉK

Ez a lyukas palacsinta minden képzeletet felülmúl!

Ha odavagy a palacsintáért, ezt a maláj különlegességet mindenképp meg kell kóstolnod! Nagyon népszerű mutatós, lyukas-hálós külseje és egyszerű, de mókás elkészítése miatt!
címkék:
  • Szerző:

A roti jala eredetileg ”hálós kenyeret” jelent, de tulajdonképpen a mi palacsintákra hasonlít, csak a tésztát kókusztejjel és kurkumával készítik el, hogy különlegesebb ízélményt nyújtson ez a lyukas palacsinta. Önmagában fogyasztva is nagyon ízletes, de nagyon jól illik keleties fűszerezésű húsos vagy zöldséges ragukhoz. Ha viszont nem szeretnél nagy feneket keríteni a dolognak, egyszerűen csak töltsd meg a lyukas palacsinta tésztáját a kedvenc hozzávalóiddal, és már fogyaszthatod is kedvedre.

EZEKET OLVASTAD MÁR?

lyukas palacsinta

Fotó: Shutterstock

Hozzávalók:

  • 300 gramm liszt
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • 3 db tojás
  • 300 ml kókusztej
  • 300 ml víz

Így készítsd el a lyukas palacsinta tésztáját:

  1. lépés: Egy nagy tálban keverd el a lisztet, a kurkumát és a sót, majd add hozzá a vizet és a kókusztejet. Ha nincs otthon kókusztej, sima tejjel is helyettesítheted. Miután összekeverted a tésztát, add hozzá a három tojást. Nem baj, ha nem sikerül csomómentesre a palacsinta tésztája, mert úgyis át kell szűrni egy szűrő segítségével egy másik edénybe.

Tipp: selymesebb lesz a tészta, ha felverve adod hozzá a tojásokat.

  1. lépés: az átszűrt palacsintatésztát töltsd át egy kisebb palackba, majd a kupakjára fúrj három darab lyukat, amin majd átcsurgathatod tésztát. A serpenyőt olajjal hevítsd fel, majd a palackot fejjel lefelé tartva kedved szerint, például körkörös vagy cikkcakkos mozdulatokkal rajzolhatsz mintát a tésztával a serpenyőbe. Pont ugyanúgy kell ellenőrizni, hogy mikor kell megfordítani, mint a rendes palacsintánál.

lyukas palacsinta

Fotó: Shutterstock

Tipp: még melegen érdemes feltekerni, mert laposan egymásra rakva összeragadhatnak a hálók, és nehéz lesz utána szétválasztani a palacsintákat.

+ 1 Tipp: Ha nincs kéznél olyan palack, amit fel tudsz használni a palacsinta sütéséhez, egy egyszerű (és természetesen tiszta) zacskó is megfelel erre a célra, amit három vagy öt egymás közeli helyen kiszúrunk. Egyszerre csak annyi tésztát öntsünk a zacskóba, ami elég egy darab lyukas palacsinta elkészítéséhez.

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?