FAZÉK

Így készül a legjobb leves a szalagos fánk mellé

Készítsd el a február egyik kedvenc levesét, utána jöhet az igazi szalagos fánk ebédre! Íme a korhelyleves receptje.
címkék:

A február egyik legnépszerűbb étele a savanyú káposzta leves: azaz a korhelyleves. Jó sűrű, önálló fogásként is megállja a helyét. Utána egy isteni szalagos fánk és kész is a remek ebéd!

EZEKET OLVASTAD MÁR?

Korhelyleves

Fotó: Mindmegette.hu

Hozzávalók:

  • 40 dkg debreceni
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 50 dkg füstöltcsülök
  • 1 kg savanyú káposzta
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 5 dl tejföl
  • 2 dkg fűszerpaprika
  • pirosaranyú
  • kapor
  • köménymag

Így készítsd el:

  1. Mosd át alaposan a savanyú káposztát folyó víz alatt, majd tedd fel 2 liter vízben főni. Add hozzá a debrecenit, a csülköt, a kockára vágott szalonnát. Sózd meg, és főzd puhára.
  2. Készíts rántást, add hozzá a finomra vágott vöröshagymát, a köménymagot, a fokhagymát, fűszerpaprikát, piros aranyat, és sűrítsd be vele a levest.
  3. Amikor kész, a debrecenit és a csülköt vedd ki belőle, kockázd fel, és tedd vissza az edénybe, add hozzá a tejfölt, maajd forrald át. Keverd bele a kaprot és tálalhatod is.

Jó étvágyat!

 

Tudtad?

A savanyúkáposzta fejeskáposztából készül sós erjesztésel, vagy sós vízzel és kovásszal. C -vitamin tartalma rendkívül magas. (20 kg/100g), de tartalmaz K-, B6-vitaminokat is, továbbá vasat, magnéziumot, káliumot is. Mindezeket az anyagokat savanyítás után sem veszíti el. Kitűnően alkalmas az erek tágítására, és az immunrendszer erősítésére is.

 

 

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?