FAZÉK

Lekvár szalonnából, ettől biztos dobsz egy hátast!

Egyszerûen nem tudsz betelni a sült bacon ízével? Akkor ezt figyeld, ugyanis most egy egész befőttesüvegnyit készíthetsz belőle! Ráadásul a szaftja valami isteni! Csak kend meg vele reggel a friss, puha kenyered! Mutatjuk a receptet!
címkék:
  • Szerző: Sz. K.

Te is imádod, ahogy a ropogós kis baconfalatkák szétolvadnak a szádban?

Nem csoda, hiszen az íze mennyei, pláne, ha ilyen ínycsiklandó lekvárt készítesz belőle. Ha megkóstolod ezt a szalonnás finomságot, tuti hogy pár befőttesüvegnyivel be fogsz tárazni belőle! Íme a recept:

Baconjam

Hozzávalók:

  • 45 dkg szalonna
  • 2 fej vöröshagyma
  • 1 teáskanál só
  • 3 evőkanál barna cukor
  • 4 evőkanál balzsamecet
  • 1 teáskanál morzsolt kakukkfű
  • 1 csipet Cayenne-bors
  • 1,5 dl víz

Így készítheted el:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Egy tepsibe tegyél sütőpapírt vagy alufóliát, esetleg sűrű rácsot, erre fektesd a baconszalonna-szeleteket.

2. Mehet a sütőbe, 15-20 perc alatt süsd ropogósra.

3. Ha kész, a szalonnát szedd ki papírtörlőre.

4. A szalonna kiolvadt zsírján pirítsd le a felaprított hagymát.

5. Amint a hagyma aranybarnára pirult, add hozzá a barna cukrot, a csipetnyi sót, a balzsamecetet, a kakukkfüvet és a Cayenne-borsot. 

6. Mehet bele az apróra morzsolt sült szalonna, illetve 1/2 dl víz. Párold további 15 percig, amíg az egész sötétbarna színű lesz, és  besűrűsödik.

7. Ha késznek nyilvánítod, hagyd a hagymás szalonnát kihűlni, majd töltsd befőttesüvegbe.

Friss, ropogós kenyérre kenve valami isteni!

címkék:
Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?