FAZÉK

Kiszáradt az ünnepi sütid? Mutatjuk a megoldást!

Még a legfinomabb sütemény és torta is kiszárad, ha nem fogy el időben. Azonban ne aggódj, mert ezzel a 7 remek trükkel ismét frissen, finoman tálalhatod!
  • Szerző: Ripost

Megszáradt a torta, vagy maradt néhány muffin, ami már nem kell senkinek? Ki ne dobd! Ezekkel a trükkökkel újra frissé varázsolhatod a maradékot, ami már senkinek nem kellene!

1. Szirup

Egyenlő részben keverj össze  vízből és cukorból álló szirupot. Forrald fel, majd hagyd kihűlni. Töltsd át egy pumpás palackba, majd fújd be  a tortát. A kisebb darabot permetezd körbe,  a nagyobb méretű süteményt szurkáld meg fogpiszkálóval, így könnyebben felszívódik és egyenletesen puha lesz a sütemény tésztája.

2. Vaj

Kend meg olvasztott vajjal a száraz sütemény tetejét, hagyd beszívódni, majd tedd a hűtőbe! Senki nem fogja érezni, hogy a süteményed száraz volt! Hókiflinél tökéletesen működik!

3. Kenyér

Tegyél egy szelet kenyeret a megszáradt sütidhez egy nejlonzacskóba, majd zárd le. Néhány óra múlva a kenyér nedvességtartalma felszívódik a süteménybe. A sütid friss, a kenyér száraz lesz. Ezt a technikát a tálalást megelőzően alkalmazd!

4. Alma

Ugyanúgy működik, mint a kenyérmódszer, csak éppen almával! Egyetlen gond lehet csupán, hogy az almával összezárt süti átveszi az alma ízét, így ez a párosítás nem minden esetben lehet harmonikus.

5. Mikró

Tedd a süteményt két benedvesített papírtörlő közé és  mikrózd meg  2x10 másodpercre. Ez a módszer nem ad hosszú frissességet, így közvetlenül a szervírozás előtt alkalmazd!

6. Gőzöld

Tegyél fel egy lábasban vagy tepsiben vizet és forrald fel. Szűrőbe, vagy párolóedénybe helyezd a süteményt, majd tedd a lábas fölé és hagyd a gőzfürdő felett néhány percig.

7. Tálald fagylalttal

A legegyszerűbb megoldás és garantáltan sikered lesz, ha fagyi, puding, vagy tejszínhab alá rejted a kissé szikkadt maradékot. Ezek a kis extrák minden falatot mennybe repítenek!

+ 1 tipp, értelmezd újra a maradékot

Keksznyalóka

Hozzávalók:

(a maradék arányában kalkuláld a mennyiséget)

  • 1 csomag krémsajt
  • 3  evőkanál olvasztott vaj
  • 15 dkg cukor
  • 1,5 dl  tej
  • 1 tábla csokoládé

Így készítsd:

  1. Morzsold össze a tortát.
  2. Keverd össze a  hozzávalókat a csokoládé kivételével. Ha összeáll a krém, dolgozd össze a tortamorzsával.
  3. Formázz  belőle golyókat.
  4. Tűzd pálcikára és tedd 1 órára a hűtőszekrénybe.
  5. Olvaszd fel vízgőz felett a csokoládét.
  6. Mártogasd meg a golyókat a csokiszószban.
  7. Végén díszítheted színes cukorral, vágott mandulával.

További hasznos ötleteket olvashatsz a száraz kenyér újra hasznosításáról itt.

Még egy ötlet:

A megszáradt apró sütit törd össze, adj a morzsához darált diót vagy mandulát, ezt a keveréket használd pohárkrémek alapjaként!

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?