Létrehozva: 2016.02.25.

Kiderült, milyen titkos összetevőtől lesz mostantól MINDEN sütid szuperfinom! Meg fogsz döbbenni!

Sztárcukrász árulta el azt, amire álmunkban sem gondoltunk volna. De az biztos, hogy mostantól rászokunk!

Egészen elképesztő módszert osztott meg a nagyvilággal egy ismert kansasi olasz étterem második generációs tulajdonosa és séfje. Elárulta, mi az a titkos összetevő, melytől minden, de tényleg minden csokoládétorta mennyei lesz.

Ez az összetevő ugyanis különösen krémessé, lággyá varázsolja a süteményt, megakadályozza, hogy kiszáradjon a tészta.

A megoldást a családi történet szerint még édesapja alkalmazta először, és bármennyire is meglepő, nem más, mint egy kevés majonéz, amit a süteményhez adnak. Némi kutatást is végzett a témában, és egészen régi receptet is talált, melynél már alkalmazták ezt a megoldást. Már 1927-ben is akadt olyan feljegyzés, ahol kimondottan a hozzávalók közt szerepelt a majonéz egy csokitortánál.

És hogy legyen konkrét elképzelésünk is arról, hogyan néz ki egy csokoládétorta ezzel a módszerrel, jöjjön egy recept, melyből nem hiányozhat a majonéz. Na meg a csokoládé sem! Az egyszerűség kedvéért pedig még méricskélned sem kell nagyon: vegyél elő egy 2,5 decis csészét, ebben kell majd a hozzávalók nagy részét kimérned.

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt

  • 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor

  • 1 1/4 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 1/4 teáskanál sütőpor

  • 3 tojás

  • 1 2/3 csésze cukor

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • 1 csésze majonéz

  • 1 1/3 csésze víz

    Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit

  • A száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és sütőport keverd össze és tedd félre

  • Keverd össze elektromos habverővel, magas fokozaton a tojást, a vaníliát és a cukrot, míg habos és krémes nem lesz

  • Alacsony fokozaton keverd hozzá a majonézt

  • A masszához fokozatosan és felváltva keverd hozzá a lisztes keveréket és a vizet

  • Öntsd a formába, süsd 30 percig, majd hagyd hűlni

  • Hintsd meg porcukorral, vagy ha még úgy érzed, nem elég a jóból, akkor készíts hozzá isteni csokimázat 1 tábla olvasztott étcsokoládéból, 4-4 evőkanál cukorból és 40 g vajból. De díszítheted gyümölccsel és feldobhatod akár tejszínhabbal is!

    Ez is érdekelhet

    origo.hu

    Opitz Barbi megvált a hatalmas, göndör hajától

    origo.hu

    Meghallgatta tanúként Varga Juditot az ügyészség

    metropol.hu

    Heti szerelmi horoszkóp: Érdemes óvatosnak lenni, ennek a csillagjegynek még szakítást is hozhat a húsvéti nyuszi

    vg.hu

    Varga Judit egykori kabinetfőnöke kitálalt a Mandinernek

    mindmegette.hu

    Muskátli kiültetése a tél után: ha így csinálod, nyáron ontani fogja a virágokat

    mandiner.hu

    Ez lesz Tokaj egyik szégyenfoltjának helyén

    origo.hu

    A TV2 sztárját nem akarta beengedni a lakásba a férje

    lakaskultura.hu

    Keleti inspiráció Tatabányán: sötét, zegzugos lakásból modern, légies otthon

    ripost.hu

    A síron túlról üzent Diana, ez jelenti Károly uralkodásának végét

    vg.hu

    Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

    ripost.hu

    Elhagyta az országot, Cipruson hunyt el minden idők egyik legjobb magyar csatára

    ripost.hu

    Váratlan fordulat: Harry ülhet a trónra a nagybeteg Katalin miatt

    Iratkozzon fel a Ripost hírlevelére!
    Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
    Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
    -

    További cikkek

    FAZÉK

    3 előre elkészíthető, isteni saláta a húsvéti asztalra

    FAZÉK

    Pörkölt reggelire: mutatjuk Petőfi Sándor különös étrendjét

    FAZÉK

    Nagyanyáink már csak tudták: így készül az isteni eperhab

    FAZÉK

    Így készül a nagyi almás pitéje, ettől lesz igazán omlós a tészta

    FAZÉK

    Erre figyelj, ha sonkát veszel húsvétra

    FAZÉK

    Íme, a habkönnyű túrógombóc 3 titka, soha többé nem rontod el

    FAZÉK

    9 durva hiba, amit rizsfőzés közben a legtöbb ember elkövet

    FAZÉK

    Ne dobd ki a retek levelét, fantasztikus, mire jó