FAZÉK

Kiderült, milyen titkos összetevőtől lesz mostantól MINDEN sütid szuperfinom! Meg fogsz döbbenni!

Sztárcukrász árulta el azt, amire álmunkban sem gondoltunk volna. De az biztos, hogy mostantól rászokunk!
  • Szerző: FÁB

Egészen elképesztő módszert osztott meg a nagyvilággal egy ismert kansasi olasz étterem második generációs tulajdonosa és séfje. Elárulta, mi az a titkos összetevő, melytől minden, de tényleg minden csokoládétorta mennyei lesz.

Ez az összetevő ugyanis különösen krémessé, lággyá varázsolja a süteményt, megakadályozza, hogy kiszáradjon a tészta.

A megoldást a családi történet szerint még édesapja alkalmazta először, és bármennyire is meglepő, nem más, mint egy kevés majonéz, amit a süteményhez adnak. Némi kutatást is végzett a témában, és egészen régi receptet is talált, melynél már alkalmazták ezt a megoldást. Már 1927-ben is akadt olyan feljegyzés, ahol kimondottan a hozzávalók közt szerepelt a majonéz egy csokitortánál.

És hogy legyen konkrét elképzelésünk is arról, hogyan néz ki egy csokoládétorta ezzel a módszerrel, jöjjön egy recept, melyből nem hiányozhat a majonéz. Na meg a csokoládé sem! Az egyszerűség kedvéért pedig még méricskélned sem kell nagyon: vegyél elő egy 2,5 decis csészét, ebben kell majd a hozzávalók nagy részét kimérned.

Hozzávalók

  • 2 csésze liszt

  • 2/3 csésze cukrozatlan kakaópor

  • 1 1/4 teáskanál szódabikarbóna

  • 1 1/4 teáskanál sütőpor

  • 3 tojás

  • 1 2/3 csésze cukor

  • 1 teáskanál vaníliakivonat

  • 1 csésze majonéz

  • 1 1/3 csésze víz

Elkészítés

  • Melegítsd elő a sütőt 180 fokra, vajazz és lisztezz ki egy tortaformát vagy tepsit

  • A száraz alapanyagokat, vagyis a lisztet, kakaóport, szódabikarbónát és sütőport keverd össze és tedd félre

  • Keverd össze elektromos habverővel, magas fokozaton a tojást, a vaníliát és a cukrot, míg habos és krémes nem lesz

  • Alacsony fokozaton keverd hozzá a majonézt

  • A masszához fokozatosan és felváltva keverd hozzá a lisztes keveréket és a vizet

  • Öntsd a formába, süsd 30 percig, majd hagyd hűlni

  • Hintsd meg porcukorral, vagy ha még úgy érzed, nem elég a jóból, akkor készíts hozzá isteni csokimázat 1 tábla olvasztott étcsokoládéból, 4-4 evőkanál cukorból és 40 g vajból. De díszítheted gyümölccsel és feldobhatod akár tejszínhabbal is!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?