FAZÉK

Kefir és joghurt féláron: ez az ősi módszer a titok!

A forró nyár hûsítő étrendjéhez nélkülözhetetlen a kefir és a joghurt. Mehet fagyiba, levesbe, salátaöntetbe. Mutatjuk, hogy hozhatod ki féláron!
  • Szerző: Ripost

Talán egész évben kedveled a nagyon egészséges savanyított tejtermékeket, de biztos észrevetted, hogy ilyenkor nyáron lényegesen több fogy belőlük. A legfinomabb nyári gyümölcslevesek alapja bizony nem más, mint a joghurt, salátákhoz pedig el sem tudunk jobbat képzelni egy könnyű és hűsítő kefires-kapros öntetnél. Külön öröm, hogy a savanyított tejtermékekkel készített ételek szinte minden esetben diétásak is, így a nyári fogyókúrához egyenesen nélkülözhetetlenek.

Arról nem is beszélve, hogy ez a két tejtermék csodálatosan hűsíti a testet, forró kánikulában egyenesen kívánod a kefirt és a joghurtot - bármilyen formában is. Ha te is nagy rajongója vagy a joghurtos és kefires ételeknek, most figyelj! Rengeteget spórolhatsz, ha otthon magadnak készíted ezeket - hasonlóképpen, mint régen az aludttejet.

Házi kefir, házi joghurt:

1. Forralj fel 1 liter tejet - lehetőleg legalább 2,8 százalékos, vagy teljes tejet használj!

2. Hűtsd vissza szoba-hőmérsékletűre.

3. Tegyél fél decit a kiválasztott tejtermékből a már csak langyos tejbe - így oltod be a kiválasztott kultúrával.

4. Kb. 12 óra múlva elkészül a házi kefir, házi joghurt - függően attól, hogy mit tettél bele.

5. Porciózd jól zárható üvegekbe a joghurtot vagy a kefirt, mehet is a hűtőbe! Egy hétig biztonsággal megőrzi a minőségét, és igazán egészséges! A legjobb, hogy nincs benne tartósítószer!

Ezek is érdekelhetnek
És ezeket olvastad már?